Informatie:

Vanwaar u ook komt, zodra u het landweggetje over de oude spoordijk opdraait bent u al met vakantie! De rust komt u tegemoet, of een boer met een tractor, maar dat is dan ook het enige wat de rust kan verstoren.


Volg nu dit pad tot u links een paar Drentse keien met een bordje ervoor  ‘vakantiehuisje’  ziet. Hier begint het dus.
Draai het paadje op en na vijftig meter stopt u op de parkeerplaats, waar u uitstapt en de vogels hoort fluiten.
Hier sta ik in acht van de tien gevallen u op te wachten, om u naar het huisje te begeleiden. Via een looppaadje tussen de bomen door kom je na vijfentwintig meter bij de overkapping, waar de fietsen gestald en de elektrische fietsen opgeladen kunnen worden.
Onder deze overkapping is ook de ingang van het huisje.

Eerst komt u in de ruime keuken met een eethoek, een groot keukenblok, een koelkast met een aparte vriesruimte eronder en een oven.
Hierna gaat u door naar de woonkamer van wel veertig vierkante meter met hierin een grote ronde tafel om aan te eten of om lekker te knutselen, een tweezitsbank, een driezitsbank , tv, radio, cd speler en twee kasten vol met leesboeken.
Beneden zijn ook een eenvoudige douche en een apart toilet. In de woonkamer is er een open trap naar de bovenetage. Alwaar zich twee slaapkamers bevinden, ieder voor twee personen.


In de woonkamer kunt u als het weer het toelaat (waar we helemaal van uitgaan) de tuindeuren open zetten en lekker op het terras aan de zuidwestkant gaan zitten om in je eigen tuin te genieten van een fantastisch uitzicht over het dal. Ook staan er verspreid in de tuin een aantal bankjes vanwaar u diverse uitzichten heeft om van te genieten. Voelt u zich helemaal thuis dan blijft u lekker de hele vakantie in de tuin zonnen, in de schaduw onder de lindeboom een boek lezen of op een bankje van het uitzicht genieten.                               

 

 

 

 

 

Contact:

Aad Lubbe

Weerdingerweg 4

7872TD  Valthe

06 22495040

www.hondsrughill.com

Wilt u meer? Vanaf het huisje kunt u vier gemarkeerde wandelroutes volgen rondom het dorp Valthe. De beschreven routes zijn in het huisje aanwezig. In het dorp Valthe kunt u ook een fietsknooppunt vinden. Wilt u een hunebed zien? Valthe heeft er maar liefst twee ” De Valther Tweeling” op enkele meters van elkaar vindt u de D36 en de D37.
In de directe omgeving (minder dan 20 minuten) van het huisje zijn de volgende dagjes uit makkelijk te bereiken: Wildlands Emmen, het Veenmuseum, het Cuby museum Grolloo of het Hunebedmuseum in Borger. In Exloo en Sleen zijn er twee prachtige buiten zwembaden en in Emmen een heerlijk subtropisch zwembad. Ik hoop dat ik u interesse heb gewekt en u op mijn site gaat kijken! Kiest u toch voor een huisje van één van m’n collega’s, kunt u er altijd nog voor kiezen een tuinbankje of stoel te bestellen die ik zelf maak. Of m’n eigen geschreven verhalen boek. Even aankomen om het huisje te bezichtigen is ook mogelijk. Wel graag een belletje van te voren! De koffie staat dan voor u klaar.

Groeten uit Valthe,

Aad

 

 

 

 

De Hondsrughill

Pin It on Pinterest