Zelf kaas maken: leuk én lekker!

✔ Heerlijke biologische, vegetarische kaas leren maken
✔ Ervaar het leven op een bio boerderij
✔ Kalfjes knuffelen
✔ Eigen kaasje mee naar huis
✔ Leren van ervaren kaasmaker
✔ Kaas proeverij!

Maak tijdens onze gezellige workshop je eigen boerenkaas. Je leert hoe je van een emmer verse biologische melk je eigen kaas maakt. Tussendoor verken je de biologische boerderij en maak je kennis met alle boerderijdieren. Een heerlijke belevenis voor jong en oud, waarin je op het einde van de dag je eigen kaas mee naar huis neemt.

Geniet van de allerlekkerste zelfgemaakte kaas

De workshop begint met een korte uitleg van de ervaren kaasmaker die je meer vertelt over ‘stremmen’ (dik worden van de kaas) en ‘pekelen’ (kaas in zout leggen). Daarna pak je een emmer met melk en ga je zelf aan de slag om je eigen biologische kaas te maken. Pak tijdens de rustperiodes een lekker kopje koffie of knuffel met de kalfjes.

Aan het einde van de workshop neem je jouw kaas (circa 500 gram) mee naar huis waar je deze op een droge, koele plaats moet laten rijpen. Na ongeveer vier weken rijpen is het dan de hoogste tijd om jouw zelfgemaakte biologische kaasje aan te snijden. Smullen maar!

 

Albert, Geja, Egbert-Jan en Inge Hilbrands

Wezuperstraat 20

7852 TG  Wezup

06 15693272

www.dedrentsehoeve.nl

Wist je dat: al onze kaas vegetarisch is? We gebruiken een plantaardig stremsel om kaas te maken!

Heb je de smaak te pakken en wil je een extra kaas mee naar huis nemen? Op de Drentse Hoeve vind je ook een kaaswinkeltje waar je terecht kunt. 

Hier verkopen we allerlei heerlijke smaken kaas zoals fenegriek, brandnetelkaas of kaas met Italiaanse kruiden. Maar we hebben natuurlijk ook alles van jonge kaas tot oude kaas en alles daartussenin! Zelfs voor overjarige kaas kun je bij ons terecht. Heerlijk!

De workshops vinden eens per maand op een zaterdagmiddag plaats, duurt ongeveer 3 a 3 ½ uur en is inclusief koffie, thee, boerencake en een kaasproeverij! Groepen kunnen op afspraak ook voor een andere dag kiezen. Neem voor vragen en reserveren contact op met de boerderij: info@dedrentsehoeve.nl

 

Biologische kaasboerderij de Drentse Hoeve

Pin It on Pinterest