Informatie:

Een heerlijke groene B&B met haar eigen mooie filosofie! ”Verblijven, rondkijken, meepraten maar ook: rusten, u terugtrekken, uw eigen gang gaan”

Het B&B (met de Herenkamer ook geschikt als 2 persoons appartement) ligt in het dorpje Finkum (Feinsum). Dit dorpje heeft een oude kerk, een klein haventje met een speeltuin. En ligt aan de Elfstedenroute.

Finkum ligt vlakbij  Leeuwarden (10 kilometer) voor gezellig winkelen, theater en musea en 1 kilometer boven Stiens (voor alle boodschappen). De gezellige en oude stadjes Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward en Sneek zijn allemaal  binnen een half uurtje te bereiken. De Finkumervaart is ter plaatse 10 meter breed en 2 meter diep en maakt deel uit van de Noordelijke Elfstedenroute (N11R).  Bartlehiem met zijn wereldberoemde bruggetje ligt 4 kilometer verderop.  In de Finkumervaart kan je zwemmen, vissen en varen. In de Finkumervaart komen voorntjes voor (vissen vanaf  de visplek tegenover het huis) maar ook vrij veel snoek.

De Herenkamer (geschikt voor 2 personen) dankt zijn naam aan feit dat deze een zekere ‘chique’ heeft en vroeger alleen op zondag werd gebruikt. Het heeft een authentiek balkenplafond en zicht op een prachtige landschapstuin en het stille dorpsleven. De achterwand is een originele bedstede wand en de ramen hebben binnenluiken. Tussen de kamer en de badkamer bevindt zich een klein keukentje met koelkast, combi-magnetron en een tweepits kookstel. De badkamer is zeer ruim met bad, separate douche, toilet en dubbele wastafel. En niet te vergeten: vloerverwarming. Er is een smart TV met digitenne en Wifi. De kamer heeft aan de westkant – met middag en avondzon – een klein eigen terrasje.

De Familiekamer ligt op de eerste verdieping. Deze kamer is geschikt voor maximaal 4 personen. Ook deze kamer heeft een warme authentieke uitstraling door het hoge houten plafond en de grote zware balken. De kamer heeft een hele ruime badkamer – met vloerverwarming – en in het halletje staat een koelkast en een combi-magnetron. Natuurlijk staat er een flatscreen tv.

In het gehele B&B is gratis wifi, parkeren kunt u aan de westzijde of voor het huis. 

 

 

 

 

 

Contact:

Brigitte de Graaf

Holdingawei 59

9053 LV  Finkum

058 2570750

06 12664959

www.bijdegraaf.nl

Een zoveel mogelijk biologisch ontbijt

Met vers geperste jus en een heerlijk scharreleitje van eigen kippen wordt er een lekker ontbijt geserveerd welke vers, fris, gevarieerd en zoveel mogelijk biologisch is! En bij lekker weer kunt u heerlijk midden in de tuin ontbijten.

Opmerkelijk

Toen wij van Natuurlijk Noorden deze locatie benaderden, was dat om het karakteristieke van de boerderij en het mooie groene van deze B&B en de zwaluwen (dat zegt voor een Noordeling veel, een zwaluw wil alleen daar zijn waar het goed is). Maar wat het meest opvalt in iedere recensie die u maar kunt vinden over deze B&B op het internet, is dat iedere gast lovend is over de onwijs vriendelijke en humorvolle gastvrouw!

B & B BijDeGraaf

Pin It on Pinterest