Informatie:

Centrum voor permacultuur De Helleborus is een spin in het web van duurzaam Noord Nederland en Permacultuur in de Praktijk Groningen. 

dhb3

dhb8

dhb12

We hebben een permatuin met een hectare bos. We geven workshops en hebben 1x per jaar een Oogstfeest.

dhb10

Het bos is 25 jaar geleden geplant, nu bevat het meer dan 200 soorten planten en wordt er uitgebreid naar 350 soorten. Waarvan het merendeel bestaat uit eetbare planten. Naast dat de herberg van De Helleborus voorziet in grond-tot-mond principe, speelt het voedselbos ook een grote rol in het delen van kennis omtrent permacultuur. Er worden regelmatig workshops gegeven waarbij het bos als praktijkvoorbeeld wordt gebruikt. Er wordt alles vertelt over de bijzondere eetbare wilde planten en daarnaast wordt de brandnetelsoep, de paardenbloemenlimonade of hondsdrafpesto in de herberg geserveerd. Zo werkt De Helleborus regelmatig samen met Monique Wijn van De Godin, eetbaar landschap, met Anastasia Limareva en Fedde Jorritsma van LocalWise. Naast de workshops heeft LocalWise ook meegewerkt aan het ontwerpen en installeren van de composttoiletten en het helofytenfilter.

 

Contact:

dhb2

Engelberterweg 96

9723 EP Groningen

www.dehelleborus.nl

 

dhb11

dhb4

dhb14

Ben je nieuwsgierig en wil je graag eens langs komen? Elke donderdag vanaf 11 uur is er een meewerkdag in de tuin, je bent van harte welkom (wel even berichtje vooraf dat je komt)! Of kijk op www.dehelleborus.info om je aan te melden voor een workshop.

dhb9

 

 

Voedselbos Groningen