Op 21 en 22 april 2018 is Meeden het centrum van plantenminnend Nederland. Dan vinden op ons tuingoed de jaarlijkse Noordelijke Kwekerijdagen plaats, een internationaal plantenfeest waarbij 40 collega-kwekers, tuinkunstenaars en andere tuinspecialisten zich presenteren aan het publiek. Een heerlijk liefhebbersevenement en hèt moment om vroeg in het seizoen die langgezochte plant eindelijk te vinden, te praten met kwekers en oude tuinvrienden terug te zien. Met verkoop- en informatiestands, informele lezingen van kwekers over hun favoriete soorten, demonstraties, muziek en dit jaar extra nadruk op de relatie tussen tuin en kunst. Zo interviewt Hanneke Kappen op zondagmiddaag de man die beide in zich vertegenwoordigt als geen ander: kunstschilder en tuinontwerper Ton ter Linden.

lees meer

Pinkster-Planten-MarktDrie dagen genieten van de plantenweelde op de kwekerij en in de tuinen. Van zaterdag 19 mei tot en met Tweede Pinksterdag houden we onze Pinkster-Plantenmarkt. Extra aandacht is er voor Eenjarigen, Elfenbloemenvaste planten, Dahlia’s en Clematissen in combinatie met fraaie potterie, eeuwenoude ornamenten en brocante.

Op alle dagen houden we om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen, waaronder de nieuwe jungletuin, de bostuin, diverse schaduwtuinen, de Salviatuin, de privétuin en de moerbedden. We geven als wandelend plantentips en gaan ook in op de toepassing van beeldende kunst in de natuur.

We zijn alle dagen open van 10 tot 5.

Hartelijk welkom!

lees meer

Rare Planten DagenPlanten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoelduivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Maar ook indrukwekkende boomvarens, siergembers, bananen, Canna’s en andere jungleplanten hebben we in ons hart en in onze collectie gesloten.

Deze ‘schatten’ en die van verschillende gastkwekers zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

lees meer

Salvia- en Echinaceadagen - MidzomerplantenmarktOp 14 en 15 juli houden we onze jaarlijke Salvia- en Echinaceadagen c.q. Midzomerplantenmarkt. Als houder van de Nederlandse Plantencollectis Salvia en Echinacea zetten we deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de Salvia- en Echinaceatuinen, een unieke plantenveiling op zondagtuinlezingen van Echinacea-veredelaars, een beeldenexpositie, home made gebak en bijzondere gasten.

lees meer

Exotenmarkt - nieuw evenementEen nieuw evenement! We organiseren op 18 en 19 augustus 2018 voor het eerst een grote Exotenmarkt waarop tal van kwekers en particuliere verzamelaars hun favoriete exoten, jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën en agaves presenteren. Een must voor liefhebbers!

Er zijn allerlei extra activiteiten, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz, waarbij ook verschillende andere thematuinen worden aangedaan. Verder houden diverse deelnemers korte voordrachten over hun favoriete specialiteit. Op het terras worden allerlei exotische lekkernijen aangeboden.

Interesse om deel te nemen als standhouder?

Bel Bob Foltz op (06) 20 38 50 93 of mail naar kwekerij@tuingoedfoltz.nl.

lees meer

Najaars Planten Markt Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen. Het kan allebei tijdens de Najaarsplanten­markt, twee weekends lang, namelijk op 22 & 23 september en 29 & 30 september. De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan hebben we veel verrassingen in petto. Ook worden er alleen tijdens deze weekends grote pollen uit de tuin en overtallige moederplanten verkocht.

 

lees meer