In Friesland is veel te doen voor kinderen. Of je nu een dagje, een weekje of langer naar Friesland gaat: dit zijn vier leuke uitstapjes die je met de kids kunt ondernemen (als de coronamaatregelen weer deels zijn komen te vervallen). Kom je van ver en pak je de auto? Nog even autoverzekeringen vergelijken voordat je onderweg gaat kan veel ellende besparen en je een mooie maandelijkse besparing opleveren.

Schaatsen in Friesland

Schaatsen doen we natuurlijk het liefst op natuurijs. Als het flink heeft gevroren zijn de Friese wateren de place to be. Gooien de zachte temperaturen roet in het eten? Dan zijn er verschillende plekken in Friesland waar je goed kunt schaatsen op kunstijs. Ga met de kinderen een dagje naar het Thialf in Heerenveen of de Elfstedenhal in Leeuwarden. Als je zelf geen schaatsen hebt kun je ze hier huren. Vergeet niet om jezelf en de kinderen lekker warm aan te kleden met een sjaal, muts en handschoenen. Het is uiteraard fris in de ijshallen. Uitgeschaatst? Dan is het ook leuk om nog een bezoekje te brengen aan het eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen.

Hutten bouwen in het Spijkerdorp

Het Spijkerdorp in Drachten is een heerlijke plek voor kinderen die graag met hun handen werken. Vanaf zes jaar kunnen kinderen hier hun eigen hut bouwen onder begeleiding. Al het materiaal is aanwezig. Komt je kind er even niet zelf uit? Dan loopt er altijd iemand van de leiding rond met de gouden tip of om een handje te helpen. Er is ook een leuke speeltuin voor als je kind geen zin meer heeft om te bouwen. Bij regen kunnen kinderen lekker binnen spelen, knutselen en kleuren. Het is ook mogelijk om een kinderfeestje te vieren bij het Spijkerdorp voor de echte liefhebbers.

Aventoer voor avonturiers

Heb jij stoere kids die niet vies zijn van een avontuur? Dan is Aventoer in Burgum een heerlijke plek. In het klimpark vind je onder andere de langste tokkelbaan van Nederland, waarbij je tot wel 15 meter hoog kunt tokkelen. Naast abseilen, klimmen en tokkelen kun je hier ook een potje lasergamen of glow-in-the-dark golfen. Voor de jongere kinderen, tot 8 jaar, is er een junioren klimpark.

Eise Eisinga Planetarium in Franeker

Het Eise Eisinga Planetarium is het oudste werkende planetarium ter wereld. In de Planetariumkamer bewonder je het indrukwekkende raderwerk. Er valt nog veel meer te ontdekken over het heelal. Zo bewonderen jullie hier astronomische instrumenten, bekijk je een leerzame film in de filmzaal en zijn er wisselende exposities over onder andere moderne sterrenkunde. Dit is een heel(al) leuk uitje voor jong en oud.