Geniet in Drenthe de heerlijkste wandeluitjes en fietsuitjes!

Als u op de kaart van Nederland, de prachtige provincie Drenthe goed bekijkt, dan ziet u een mannetje met een hoed die kijkt op zijn wandelkaart. En dat is nou exact hoe u Drenthe het beste kan gaan beleven. Lekker wandelend of fietsend door het prachtige Drentse Landschap. Laat u betoveren door de Drentse natuur en kom genieten van zoveel schoonheid.We attenderen u dan ook graag op een aantal unieke wandeluitjes en fietsuitjes in dat bijzondere natuurrijke Drenthe.

Heerlijk picknick en wandeluitje in het prachtige Rensenpark van Emmen. Wie is er als kind niet geweest in het bijzondere Noorder Dierenpark, herbeleef het opnieuw met een goed gevulde picknickmand.

Engels Theehuis Twessers

Minister Kanstraat 64, 7811 GR  EMMEN.

0591 725825  

www.twessers.nl

Geniet de mooiste interactieve natuurwandelingen van Drenthe met Qula Nature Trails. Wandel bijvoorbeeld met uw smartphone tussen de schapen op het Balloërveld op de hei. Ontdek een indrukwekkend natuurgebied en beantwoord in de tussen tijd de leukste vragen over de natuur.

Qula Nature Trails Drenthe

Crabbeweg 2, 9458 TE BALLOO.
 

Ervaar een bijzondere ezelwandeling door het mooie Drentse dorpje Zwinderen met een lekkere lunch en steun daarmee al het goede werk van Stichting Ezelwelzijn

Stichting Ezelwelzijn

Verlengde Hoogeveensevaart, 7864 TB  ZWINDEREN.

06 12403232

www.ezelwelzijn.nl

Beleef een mooi stukje Drenthe op de fiets of wandelend met of zonder gids. Ontdek het mooie Valthe inclusief een heerlijke Drentse koffietafel. Valthe is werkelijk 1 van de mooiste dorpen uit Drenthe met prachtige oude saksische boerderijen, bossen, hunebedden, het onderduikershol en een landschap wat werkelijk fenomenaal is.

Stichting “Ons Dorpshuis” Valthe

Hoofdstraat 54, 7872 PL VALTHE.

0591 512550

www.dorpshuisvalthe.nl

Beleef het wichelroede lopen met Grietje Fik van mijn Mien Magie bij een unieke krachtplaats in Drenthe met heerlijke lunch inclusief in de natuur nabij Hoogeveen.

www.grietjefik.nl

” Geniet als god in Drenthe ” van een heerlijke exclusieve wijnwandeling met proeverij door een prachtig Drents wijngoed in Ruinen.

Wijnhoeve Runa

Armweide 20, 7963 RT RUINEN

06 23514202

www.wijnhoeveruna.nl

Wandel mee met Peter de erfgoedgids van Veenhuizen en beleef ” Het verboden dorp van Drenthe ” op een unieke manier. Onderweg proeft u ook de heerlijkheden van het Pauperparadijs, zoals een kaasproevertij van Kaaslust, een bierproeverij van Maallust of de overheerlijke snacks van Piepers en Paupers. Reserveer een plekje online als u mee met Peter wilt gaan.

Peter Bos

Hoofdweg 140, 9341 BL VEENHUIZEN

06 16443400

www.inveenhuizen.nl

Gezellig een rondje donderen in Drenthe. Wandel een mooi rondje door het prachtige Drentse dorpje Donderen voorzien van een heerlijke borrelmand en beleef het klootschieten.

Eetcafé Hoving

Dorpsweg 8, 9497 PN  DONDEREN

0592 559228

www.eetcafehoving.nl

Smullend door Drenthe met de speciale Smulroutes van Abdij de Westerburcht. Verantwoord wandelen/route 10 km, fietsen/route 40 km of per auto/ 60 km en u krijgt een heerlijke scharrelbox mee voor onderweg. Bij terugkomst wordt u verwend met een heerlijk compleet vlees of vegetarisch gerecht van de BBQ.

 

Abdij de Westerburcht

Hoofdstraat 7, 9431 AB  WESTERBORK.

0593 331238

www.westerburcht.nl

Doe een speurtocht door Emmen of Assen!
Qula biedt geweldige speurtochten voor het hele gezin door oa. Emmen en Assen. Je bezoekt de leukste plekjes, lost raadsels op en doet grappige opdrachten. Alles op je smartphone. Normaal kost deze speurtocht €49, maar met kortingscode ‘natuurlijknoorden’ slechts €24,50. Dat is de prijs voor het héle gezin!

Start Assen, Stationsplein 2.

Start Emmen,Insulindeplantsoen, Wilhelminastraat.

meer info

PICKNICK WANDELUITJE RENSENPARK/TWESSERS

Wichelroede lopen met Grietje Fik van mijn Mien Magie

Stichting Ezelwelzijn

Wijnwandeling met proeverij

Stichting "Ons Dorpshuis" Valthe

In Veenhuizen wandelen met Peter

Qula Nature Trails Drenthe

Smulroutes Abdij de Westerburcht WESTERBORK

Speurtocht Quala Trails Assen

Speurtocht Quala Trails Emmen