BoerenBeef organiseert in de maanden juli tot en met oktober KoeienSafari’s.  “Een unieke kans om de koeien in het natuurgebied van dichtbij te bekijken en alles over ze te weten te komen”

“In de herfst- en wintermaanden, wanneer het vee op stal staat, is ons erf tijdens openingstijden van de boerderijwinkel vrij toegankelijk om koeien te kijken, ofwel KOEkeloeren zoals wij het noemen” aldus Elvira van Maanen, mede-eigenaresse van BoerenBeef, die de KoeienSafari’s organiseert. “Onze stal staat gedurende de zomermaanden leeg, maar we wilden mensen toch graag de kans geven ze te ontmoeten en ze de gelegenheid geven om hun vragen over de koeien en het boerenleven aan ons te stellen. Zodoende is het idee van de KoeienSafari geboren”

Uniek boerenuitje in Drenthe

De KoeienSafari start vanaf de boerderij aan de Verlengde Middenraai 15 in Nieuw-Balinge. Vandaaruit vertrekken we met een trekker en huifkar naar een van de natuurgebieden waar de Limousin-runderen verblijven. Uiteraard zie je die van heel dichtbij, maar waar precies weten we nooit van te voren, omdat ze in grote stukken natuurgebied verblijven. Onderweg wordt van alles vertelt over de omgeving, het natuurgebied en komen we vaak nog meer dieren tegen, zoals Schotse Hooglanders. Een boerenversnapering mag niet ontbreken tijdens de rit en ook aan de kinderen is gedacht.

“Wij doen ons uiterste best om het landschap en de Limousins zo goed mogelijk te verzorgen. We zijn trots op wat we doen en laten dit graag zien. Daarnaast merken we dat er veel mensen graag meer willen weten over de herkomst van hun voedsel en bewuster gaan kopen”.   De tocht eindigt weer op de boerderij waar rondgekeken mag worden bij de (lege) stallen en de voeropslag.

Boerderijwinkel Boerenbeef

Tot slot opent de boerin de boerderijwinkel, waar het Limousinvlees en allerlei andere (h)eerlijke streekproducten verkocht worden.  “Een steeds groter deel van  het vlees van onze dieren verkopen wij zelf vanuit onze boerderijwinkel. Ook verkoopt een aantal andere winkels in de regio ons vlees en wij verkopen producten van andere boeren in onze winkel, zoals kaas, eieren, ijs, sappen en nog veel meer”

Wil je mee op KoeienSafari? Op de website www.BoerenBeef.nl/boerderij-beleving vind je meer informatie over data en prijzen en is er de mogelijkheid om je direct op te geven.   Let op, er kan maar een beperkt aantal mensen mee op de excursie vandaar dat je gevraagd wordt vooraf te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

 

 

Koeiensafari