Iedereen houdt van het Sprookjeshof Zuidlaren!

Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar het oergezellige Zuidlaren. Dit leuke sprookje en nog 26 andere sprookjes zijn te bewonderen in het sprookjesbos van het Sprookjeshof in Zuidlaren.

De sprookjes worden op een leuke manier verteld of gezongen na een druk op de knop en dan hoor je niet alleen kinderen spontaan meezingen:).

Naast de klassieke sprookjes zijn er ook nieuwe sprookjes te bewonderen en er is zelfs een sprookje over de beroemde Zuidlaarderbol!

Heerlijke buitenspeeltuin

Zo gezellig als Zuidlaren is, zo ook de buitenspeeltuin van het Sprookjeshof van Zuidlaren. Lekker groen en laat uw fantasie terug gaan naar uw eigen jeugd. Elke Drent kent het Sprookjeshof en koestert het warm. En dat komt omdat het echt vrij uniek is. Hier geen plastic attractie’s, maar pure leuke dingen met soms een randje heerlijke nostalgie. 

Kabouter Klauter Kasteel binnen

Als het weer iets minder is, kunnen kinderen heerlijk klauteren in het nieuwe Kabouter Klauter Kasteel.

Dierenpark

Herten, geiten, een ezel, alpaca’s en diverse vogels. Lekker knuffelen en genieten.

Zuidlaren: wie kent het niet!

Wilt u uw kind voor uw eeuwig en net zoals alle volwassenen in Nederland laten houden van Zuidlaren! Zet dit leuke liedje op in de auto als u naar het Sprookjeshof gaat:) 

Groningerstraat 10 

9471 AR  Zuidlaren 

050 4091212

www.sprookjeshof.nl

OPENINGSTIJDEN

Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur in het hoogseizoen (22 april 2019 t/m 29 september 2019) en tijdens de schoolvakanties van regio Noord. In de overige weken open op woensdag (12.00 – 18.00 uur), vrijdag (12.00 – 18.00 uur), zaterdag (10.00 – 18.00 uur) en zondag (10.00 – 18.00 uur). Gesloten op de derde dinsdag van oktober (Zuidlaardermarkt), 31 december en 1 januari.

’t Hof van Zuidlaren

Het Sprookjeshof heeft een zeer goed eigen restaurant. En ook voor een complete familiedag zijn er diverse arrangementen mogelijk. Zeer goed eten kan men hier/met ook liefde voor Drenthe op uw bord. Elke Drent komt hier graag, omdat de keuken bijzonder goed is en er nog sprake is van klassieke horeca gastvriendelijkheid. Los van de mooie entourage, gastvrij dan smaakt alles toch net even nog lekkerder!

Berend Botje Rondvaart

Vanuit het Sprookjeshof kunt u uw dagje uit nog leuker maken met een rondvaart naar het mooie Zuidlaardermeer. Tja Berend Botje, die zorgde ervoor dat Zuidlaren in heel Nederland bekend is en ver daar buiten! 

Note Natuurlijk Noorden

We plaatsen dit uitje niet voor niets bovenaan. Iedereen die in Drenthe is en kinderen onder de 12 heeft: moet volgens ons het Sprookjeshof hebben bezocht!  Het is nog betaalbaar en uniek in zijn soort. Ook educatief is dit een zeer verantwoord uitje vanwege alle kinderliedjes die op een zeer magische wijze dankzij het Sprookjeshof echt tot leven komen.  Daarbij is Zuidlaren so wie so een dorp wat u niet mag missen. Leuke winkels, altijd is er veel te doen (bruisend uitgaansleven) en parkeren kan in Zuidlaren nog altijd gratis. 

Voorproefje

 

Sprookjeshof Zuidlaren