Informatie:

Midden in de prachtige natuur aan de zuidwest kant van Groningen vind je ’t Hoogeveld.

Het biologisch vleesveebedrijf aan de rand van Eelde-Paterswolde beheert  600 hectare veenweidegebied in het nieuwe natuurgebied de Onlanden in samenwerking met Natuurmonumenten en is in het eigen dorp bekend als ‘De Kijkboerderij’. Vanaf het bordes boven de stallen zijn de schitterende Limousins te bewonderen. Dat wil zeggen: in de winter, want in de zomerperiode begrazen zij de weidegebieden.

’t Hoogeveld produceert biologisch vlees. Voor de particulier verkrijgbaar viaHeerlijk Eerlijk Vlees of de  Groene Weg Slager in de stad Groningen. Geïnteresseerd in fokmateriaal of biologische voederproducten? Voor meer informatie klik hier. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden waaronder excursies, vergaderruimte of bijvoorbeeld een feestje voor u of uw kind.  Op ’t Hoogeveld is duurzaamheid een vertrekpunt.

2014.5 flyer 2014 pr en kijkstal 020

 

Contact:

Familie Van der Goot

Helmerdijk 71

9761 VN  Eelde

www.hoogeveld.nl

06 18717949

06 20677312

Parkeren:

’t Hoogeveld heeft de ingang en parkeerruimte via de Helmerdijk 71 (achterzijde).

BIOLOGISCH RUNDVLEES VIA (H)EERLIJK VLEES!

De webwinkel (H)eerlijk Vlees is sindskort online! Van heerlijk biologisch rundvlees genieten?

Kijkboerderij

De mooiste dingen in het leven zijn gratis. De kijkstal van ’t Hoogeveld is altijd vrij toegankelijk voor bezoekers. Een heerlijke plek om kennis te maken met boerderijdieren, door de open stal en de balustrade staat u oog-in-oog met de koeien en kunt u zien hoe de kalfjes genieten en drinken bij hun moeder en in de kudde hun natuurlijke gedrag vertonen. Op de aanwezige picknickbank kunt u uw eigen ‘boerderijlunch’ organiseren. Kinderen kunnen spelen met oerelementen water en zand door het nagebootste Eelderdiepje gekerft in de dikke boomstam met de waterpomp te vullen.

Excursies*

Leuk en leerzaam gaan prima samen tijdens de  leerzame excursies (op afspraak) die wij aanbieden voor groepen. Een excursie duurt zo’n anderhalf tot twee uur. We starten in onze ontvangstruimte ’t Hooge Hof waar we vertellen over het ontstaan van de boerderij en de rol die Natuurmonumenten hierin speelt. Aansluitend volgt een rondleiding over het bedrijfsterrein en geven wij uitleg over de biologische bedrijfsvoering. Na een excursie zeggen mensen weer te verlangen naar een eenvoudig leven buiten met minder stress!

Iets te vieren?*

Een unieke verjaardag, jubileum of een feestje op een unieke plek? Uw feest wordt in overleg en op maat georganiseerd. Maak uw feest compleet met een excursie, wandeling door de Onlanden of een BBQ met het (h)eerlijke vlees van de Limousin. Informeer naar de mogelijkheden voor groepen tot 35 personen.

Verjaardagsfeestje

Toe aan een ander verjaardagsfeestje? Kom dan kennis maken met het leven en werken op de boerderij! Na een leerzame rondleiding voor jou en je vriendjes, mag je helpen de dieren hooi en brokjes te voeren. Je krijgt drinken en een kleurplaat. Voor de ouders / begeleiders is er uiteraard koffie en thee.

Met een vriendelijke groet van boerin Alma

 

 

Kijkboerderij ’t Hoogeveld