Wat is De Clinge?

De Clinge is een conferentieoord /groepsaccommodatie halverwege Assen en Groningen. De locatie staat op een prachtige plek, aan de Schapedrift 7 te Zeegse, hoog en droog op een door de natuur gevormd zandduin: een “clinge”. U bent er midden in een bosrijk gebied, in het hart van Nationaal Park de Drentsche Aa.  

Terras

Enthousiast plan? Vakantie of Weekend in een rustige, natuurrijke omgeving? Gezamenlijk op stap met cursusgroep, vereniging, familie of vrienden? Op zoek naar een inspirerende locatie voor het organiseren van uw eigen groepsactiviteiten.

De groepsaccommodatie van De Clinge biedt ruimte aan groepen tot 24 personen. Bij reservering heeft u, zonder extra kosten, de beschikking over activiteitenzaal De Muze (120 m2.) waar u uw eigen activiteiten kunt organiseren of gezellig bij elkaar zitten.  De groepsaccommodatie wordt altijd door 1 groep tegelijk gebruikt, dus u heeft altijd het rijk alleen met uw groep.

Reunie

Overnachten is geen probleem want er staan 24 extra lange eenpersoonsbedden verdeeld over 8 ruime slaapkamers. Elke kamer beschikt over een douche/toilet.

Slaapkamer

De woonkeuken van de groepsaccommodatie is voorzien van allerhande apparatuur, keukenmateriaal en serviesgoed. U kunt er uw eigen maaltijd bereiden, koffie en thee zetten, en even wat bijkletsen.

 Woonkeuken 3

Beperkt mobiel, maar veel van plan? Geen belemmering! De accommodatie is waar mogelijk aangepast, drempelvrij, rolstoeltoegankelijk en rookvrij. Huisdieren zijn niet toegestaan, maar in overleg zijn hulphonden welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor de clinge zeegse

De Clinge is te vinden in Zeegse (Drenthe) halverwege Assen en Groningen, verscholen in het bos, midden in het Nationaal Park en het Stroomdallandschap van de Drentsche Aa.

Schapedrift 7

9483 TT  Zeegse

0592 580302

www.declinge.nl

 

De Clinge – eigen terrein

Bij mooi weer kunt u op het zonnige terras van De Clinge even koffiedrinken, lekker buiten ontbijten of een barbeque organiseren. Er is een groot grasveld met genoeg ruimte voor allerhande activiteiten: spelletjes, beweging, yoga etc…

Het bos op eigen terrein van De Clinge (4 ha.) is een oase van rust en biedt de gelegenheid om bijvoorbeeld voor het ontbijt nog een kwartiertje te wandelen. Zangvogels, roofvogels, maar ook reeen hebben dit stukje bos in gebruik als hun vaste verblijfplaats. Een mooiere plek om in rond te dwalen of in te mediteren bestaat niet. Geniet er van, al is het maar even!

Er is een kampvuurplaats die in overleg, gebruikt kan worden door onze gasten. Uiteraard kan dit alleen als de weersomstandigheden dit toelaten. De Clinge levert goed gedroogd kampvuurhout en aanmaakblokjes.

Rondom het gebouw van de Clinge is een bestrate helling zodat de hoogteverschillen op het terrein makkelijk zijn te overbruggen, ook als u met of op rolletjes loopt (koffers, kinderwagen, rolstoel, rollator). Vanwege de natuurrijke omgeving en de veiligheid zijn auto’s (en parkeren) uitsluitend toegestaan op De Clinge Laan.

 

Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa

De Clinge ligt op een prachtige plek midden in het stroomdalgebied van de Drentsche Aa. De Drentsche Aa is een beek die zijn natuurlijke stroming en kronkelende loop, door de eeuwen heen behouden heeft. Wonen en werken, natuur en cultuur vormen er een onlosmakelijk geheel. Dit zorgt ervoor dat we op een relatief klein oppervlak een zeer afwisselend en interessant landschap aantreffen. In de directe omgeving zijn een groot aantal wandel- en fietsroutesuitgezet. U komt er, al dan niet onder begeleiding van een gids, zandverstuivingen tegen, bos en heidevelden op loopafstand; schaapskuddes, historische boerderijen, landbouw, hunebedden, eeuwenoude grafheuvels, archeologie, wilde orchideeen, jeneverbessen, vogels, reeen….

De eigenaren van De Clinge zijn gastheer/gastvrouw van de Drentsche Aa. Op De Clinge is veel informatie over dit gebied te vinden. Er zijn zowel korte als langere wandelingen te verkrijgen. Tevens zijn er altijd gratis “Op Stap Kranten” met daarin een kaart van het gebied. Uitgebreide informatie over het Nationaal Park Drentsche Aa treft u aan op de website van de Drentsche Aa.

 

Groepsaccomedatie de Clinge Zeegse