Het Hunehuis is 1 van de 13 natuurvriendenhuizen van het Nivon. Het is een betaalbaar ‘doe-het-zelf’-hotel dat volledig door vrijwilligers wordt beheerd. U geniet er van de rust en de natuur in een ontspannen sfeer. In de gezamenlijke keuken en de eetzaal maakt u, als u dat wilt, gemakkelijk contact met andere gasten. Er zijn volop speelmogelijkheden voor kinderen, veel leuke attracties in de buurt en eindeloze mogelijkheden voor fietsers en wandelaars, voor natuur- en cultuurgenieters. Huisdieren zijn niet toegetaan, hulphonden wel.

Het huis biedt ruimte aan zowel individuele gasten, families, als ook aan groepen. met zijn 29 kamers. Voor alleengaanden wordt geen toeslag berekend terwijl men wel een eigen kamer krijgt. Door het jaar bieden wij verschillende activiteiten/arrangementen aan ( zie Agenda!). Ook dan kunt u als gast gewoon gebruik maken van het huis.

Het Hunehuis ligt midden in de bossen en aan de rand van het dorpje Havelte, op steenworp afstand van het karakteristieke Meppel en Steenwijk. Dit prachtige huis ligt bovenop de Havelterberg bij monumentale hunebedden en te midden van heide, bos, vennen en zandverstuivingen. Het Hunehuis ligt midden in het Nationale Park van Drenthe, midden in een cultureel en aardkundig monument,.zie  www.holtingerveld.nl

Naast het huis, ligt ook een apart natuurkampeerterrein voor tien tenten.  Het terrein is niet toegankelijk voor caravans of vouwwagens. het is geopend van april t/m oktober. Hier zijn ook alleen hulphonden toegestaan

Het Hunehuis ligt op een stuwwal van ongeveer 15 meter hoogte uit de voorlaatste ijstijd, midden in het Natura 2000-gebied ‘Het Holtingerveld’. Dit is een gevarieerd landschap van stuwwallen, dek- en stuifzanden en veentjes. Er zijn in de directe omgeving talrijke vindplaatsen uit het verleden, bijvoorbeeld vuurstenen pijlspitsen van rendierjagers die zo’n 14.000 jaar geleden bivakkeerden aan de rand van het Uffelterveen. Boeren uit de trechterbekercultuur richtten twee hunebedden op. Naast twee imposante grafheuvelgroepen zijn talrijke sporen uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig. Het gebied wordt terecht als het Drents Pompeï aangeduid.

Contactadres van het huis:

Hunebeddenweg 1

7973 JA  Darp

Telefoon huis: 088 0990961

Reserveringen / Vragen / Secretariaat

Telefoon           088 0990981

www.hunehuis.nl

 

 

Het Hunehuis