In het hartje van Westerbork is Abdij de Westerburcht gevestigd. Een hotel met restaurant, zalen en wellnessmogelijkheden!

Hotel Abdij de Westerburcht is niet zomaar een hotel. De naam zegt het al, Abdij de Westerburcht is geheel in de sfeer van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot, waar het trappistenbier La Trappe gebrouwen wordt. Nu vraagt u zich wellicht af wat de link is tussen Westerbork en Berkel-Enschot, want dat ligt natuurlijk niet om de hoek!

Het begon allemaal in 1998, het jaar dat David de Leeuw het hotel overnam van zijn ouders. Toen nog: Hotel de Westerburcht. Hij stelde echter wel de voorwaarde dat hij het hotel volledig naar eigen wens wilde inrichten. Aan het eind van dit jaar ging hij op uitnodiging samen met zijn vader Jan de Leeuw naar de Brabanste abdij, waar zij een rondleiding kregen van Broeder Samuel.

Deze broeder vertelde in geuren en kleuren over de kernwaarden van La Trappe. De geschiedenis, de authentieke elementen en de filosofie. Na afloop van deze inspirerende dag namen David en Jan plaats in het proeflokaal, waar zij natuurlijk een La Trappe bier aangeboden kregen door de broeder. Broeder Samuel vroeg de heren een moment in het proeflokaal te wachten, waarna hij weg liep en vervolgens weer terugkwam. Hij naderde zich tot David en daagde hem uit zijn hotel te bekleden met de ‘Abdij’ stijl, waarop hij hem vervolgens een echt glas-in-lood raam uit het klooster overhandigde, welke hij als eerste bouwsteen kon gebruiken. Vanaf dat moment werd het hotel Abdij de Westerburcht en werd Abdij de Koningshoeven de basis van alle grote en kleine verbouwingen.

Het hotel beschikt over 37 hotelkamers, waarvan de eerste achttien ooit gebouwd werden voor de bouwvakkers die de vuilverbrandingsovens bouwden voor de VAM in Wijster. Naast de tien standaardkamers zijn er themakamers. Zo zijn er Kloosterkamers, maar ook Kloosterkamers met een klein terrasje en een privé-sauna. Er zijn ook een aantal Luxe Themakamers met bubbelbad, variërend met thema’s die toepasbaar zijn op het ‘Abdij’ thema, zoals: Kleermakerij, Brouwerij, Timmermanskamer, Bakkerij, Bibliotheek en de Schaapskooi. Er zijn echter ook modernere thema’s, zoals de BMW-kamer, Beauty & Wellness en St. Andrews Golfkamer. Voor ieder wat wils!

 

 

 

Hoofdstraat 7

9431 AB Westerbork

0593 331238

www.westerburcht.nl

In de ochtend kunnen gasten heerlijk genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met Drentse streekproducten en in de middag en avond kunnen zij terecht in het restaurant voor een hapje eten of een borrel. Om het restaurant heen ligt een ruim terras, waar verwarmingselementen als tafelhaardjes en heaters ervoor zorgen dat ook tot in de late uurtjes nog heerlijk op het terras vertoefd kan worden.

Gasten kunnen ook speciale arrangementen reserveren. Zo kan er gekozen worden voor een hotelovernachting in combinatie met wellness, maar is er ook bijvoorbeeld een dierenpark arrangement waarbij een entreeticket van Wildlands is ingebrepen. Naast de aanwezige arrangementen vinden de medewerkers van het hotel het ook altijd leuk om een arrangement samen te stellen op basis van uw wensen.

Wat Hotel Abdij de Westerburcht siert is toch wel de Drentse gastvrijheid. In het overgrote deel van de recensies van gasten komt steeds de vriendelijkheid en service van het personeel weer in een positief daglicht te staan. Naast dat het hotel zelf een familiebedrijf is, voelt het onder het personeel ook als familie. Een verblijf bij Abdij de Westerburcht is dan ook haast als op visite gaan bij een hele grote familie en dat maakt het toch wel uniek. Zoals een vrouw ooit in een recensie schreef: ‘Het voelt als een warme deken’.

Foto: Ron de Vos 

Drenthe heerlijk filevrij!

Stiefkiekn Westerbork

Hotel-Zalen Abdij de Westerburcht