Informatie:

KERAMIEK IN BEELD  bij DeKunsttuin

DeKunsttuin is een landelijk gelegen beeldentuin van 30 are in het monumentale centrum van Veenhuizen, Drenthe.  Moderne keramische kunst, zowel monumentaal als kleinplastiek is de specialiteit van deze beeldentuin. In de expositie van zomer 2018 , “Keramiek in beeld”,   is er werk van o.a. Joyce Altheer, Tanneke Barendrecht, Renske van Driel, Paulien Hoeboer en Nina Veluwenkamp te zien..

Ineke van Beersum is een relatief jongen keramiste, die dit jaar voor het eerst groot werk presenteert. Zij heeft o.a. een drietal  beelden neergezet, waaruit haar fascinatie voor tijd en verandering spreekt. De beelden bestaan uit rimpels, plooien, en barsten. Opeenvolgende reeksen van vervormingen van door de tijd aangetaste vormen. “Tand des Tijds ‘heet de serie, waarin ook kleine beelden zijn gemaakt.

In een binnenruimte, in de winter in gebruik als werkplaats, is kleinplastiek te zien van o.a. Tanneke Barendregt. In haar werk staat de mens centraal : hoe verhouden wij ons tot elkaar en tot de ons omringende wereld. 

Contact:

Hospitaallaan 19

9341 AG  Veenhuizen

06 23561657

www.dekunsttuin.nl

Tentoonstellingsseizoen 2018:
13 mei t/m 16 september

Openingstijden:
woensdag t/m zondag
13.00-17.00 uur
en op afspraak!

Barendregt maakt op dit thema portretten van mensfiguren, die ze met weinig middelen maar trefzeker uitbeeldt.  Naast werk van Barendregt is er gebruiksgoed van Lucky Lambo en Jos van Alphen.

Bénédicte Vallet ( FR ) exposeert kleine objecten, samengesteld uit porselein en touw. De galeriewinkel heeft gebruiksgoed afkomstig van o.a. Marianne van den Breeden, Jos van Alphen, Lucky Lambo en Emma van der Meulen. De  porseleinen lampen zijn gemaakt door Floor de Wit.

DeKunsttuin heeft een fraai aangelegde binnen-en buitentuin,  welke is ingericht met meest “wilde” – en het hele seizoen bloeiende plantenborders, twee grote vijvers , grasland en (fruit)bomen. Er zijn diverse zitjes waar u wat kunt gebruiken en uitkijken over de expositie.

DeKunsttuin

Pin It on Pinterest