Informatie:

Orvelte, het unieke museumdorp van Drenthe!

Onze gidsen kennen Orvelte en directe omgeving op hun duimpje en nemen u graag mee voor een rondleiding in het Ottenshoes, het dorp en/of de directe omgeving van Orvelte. Excursies kunt u via Orvelte Poort aanvragen. De stichting Orvelte Poort houdt de historie van Orvelte levend.

1. Het Ottenshoes

 • Ontvangst in het informatiecentrum Orvelte Poort aan de Dorpsstraat 3a
 • Korte presentatie oud Orvelte.
 • Een bezoek aan de boerderij van de familie Otten.
 • Bezoek multimedia-presentatie het Orvelte Dagboek.
 • Rondleiding door de stijlkamers van de boerderij.Duur programma ca. 1 uur. Kosten: € 5,00 p.p.
  Minimaal 10 personen – maximaal 25 personen per gids.

2. Rondwandeling door het authentieke dorp Orvelte

 • Ontvangst in het informatiecentrum Orvelte Poort aan de Dorpsstraat 3a
 • Korte presentatie oud Orvelte.
 • Wandeling door Orvelte met veel informatie over de boerderijen, gebruiken, het tolhuisje en nog veel meer.Duur programma ca. 1 uur. Minimaal 10 personen – maximaal 25 personen per gids.

.

.3. Wandeling naar de IJzertijdboerderij en de es.

 • Ontvangst in het informatiecentrum Orvelte Poort aan de Dorpsstraat 3a
 • Korte presentatie oud Orvelte.
 • Voor deze wandeling neemt de gids u mee naar het mooie buitengebied. Via de het tolhuisje verlaat u het dorp . Via sfeervolle landelijke weggetjes komt u bij de herbouwde ijzertijdboerderij. Afhankelijk van de plaats van begrazing komen we misschien de schaapskudde tegen. Neem wel uw wandelschoenen mee.Duur programma ca. 1.5 uur. Minimaal 10 personen – maximaal 25 personen per gids.
  Deze wandeling kan eventueel worden gecombineerd met een verhalenverteller, een terugreis per huifkar.

 

Contact:

Dorpsstraat 3a
9441 PD  Orvelte
0593 322 633

Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur.

Seizoen loopt van 1 april tot einde herfstvakantie. Buiten het seizoen zijn wij ieder weekend geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Van 1 april tot einde herfstvakantie dinsdag t/m zondag geopend, in juli en augustus ook op maandags geopend. Ook open van 19 december t/m 3 januari. Gesloten op 1e kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.

4. Rondrit Paardetram/Huifkar

 • met aansluitend een rondleiding door het Ottenshoes met bezoek aan de multi-media presentatie het Orvelte Dagboek.

Alle programma’s beginnen met een kopje koffie of thee in het informatiecentrum. Indien u het programma wilt uitbreiden met een lunch of een koffie- of theearrangement dan kunnen wij daarin via diverse horecamogelijkheden in voorzien.

Stichting Orvelte Poort is op verschillende terreinen actief. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van themadagen of het beheer van de monumentale boerderij het Ottenshoes, waar de Multimediapresentatie wordt vertoond en rondleidingen worden verzorgd. Ook verzorgen onze vrijwillige gidsen rondleidingen door het dorp en de prachtige omgeving. Om het verhaal van Orvelte levend te houden worden ook demonstraties verzorgd zoals spinnen, stoelenmatten, smeden e.d. Deze verscheidenheid aan activiteiten brengt veel verschillende leuke werkzaamheden met zich mee.

 .

 

 

Orvelte Poort