Informatie:

Dit museum is, zowel voor jong als oud, zeker de moeite van het bezoeken waard!

In de prachtige monumentale Scheepstra School (ca 1890), gelegen nabij de Brink in Roden, vindt u een authentiek klaslokaal waarin het Scheepstra Kabinet gevestigd is.

Onder het motto ‘Niet het vele is goed, maar het goede is veel’ maakt u in het Scheepstra Kabinet kennis met Scheepstra als schrijver, onderwijzer en zijn werk. U vindt hier zijn boekjes; de bekendste wandplaten; de leesplankjes alsmede brieven aan Jan Ligthart. Ook Cornelis Jetses en Wiebe Kornelis Walstra worden niet vergeten. U maakt verder kennis met zijn familie en dus met Roden, het dorp van Ot en Sien. Daarnaast heeft het museum ook wisselende exposities.

 

 

Contact:

Schoolstraat 1

9301 KB  Roden

050  5019774

088  8789626

www.scheepstrakabinet.nl

Openingstijden

Het hele jaar op werkdagen geopend (maandag t/m vrijdag) van 13.30 uur tot 16.30 uur.  Tot en met 1 november ook in de weekenden geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Na reservering is het Kabinet voor groepen vanaf 6 personen met rondleiding het hele jaar door geopend, ook buiten de reguliere tijden. De enige uitzondering hierop is de periode dat de nieuwe tentoonstelling ingericht wordt.

Gesloten:
Koningsdag
Hemelvaartsdag en weekend
Rodermarkt: 4de dinsdag en woensdag in september en het weekend daarvoor
Kerstdagen

Er is hier niet alleen van alles te zien, er is ook genoeg te doen. Kinderen kunnen zelf uitproberen hoe het leren en lezen van toen ging. Of hoe je schreef met die mooie letters. Luisteren naar de verhalen van vroeger kan natuurlijk ook.

.

 

 

 

 

Scheepstra Kabinet Roden

Scheepstra Kabinet Roden

Schoolstraat 1
9301 KB Roden

Pin It on Pinterest