Informatie:

Dit museum is, zowel voor jong als oud, zeker de moeite van het bezoeken waard!

In de prachtige monumentale Scheepstra School (ca 1890), gelegen nabij de Brink in Roden, vindt u een authentiek klaslokaal waarin het Scheepstra Kabinet gevestigd is.

Onder het motto ‘Niet het vele is goed, maar het goede is veel’ maakt u in het Scheepstra Kabinet kennis met Scheepstra als schrijver, onderwijzer en zijn werk. U vindt hier zijn boekjes; de bekendste wandplaten; de leesplankjes alsmede brieven aan Jan Ligthart. Ook Cornelis Jetses en Wiebe Kornelis Walstra worden niet vergeten. U maakt verder kennis met zijn familie en dus met Roden, het dorp van Ot en Sien. Daarnaast heeft het museum ook wisselende exposities.

 

 

Schoolstraat 1

9301 KB  Roden

 06 46791410

www.scheepstrakabinet.nl

Openingstijden

Vrijdag – zaterdag – zondag van 13:30 tot 16:30 (van april t/m november).

Na reservering is het Kabinet voor groepen vanaf 6 personen met rondleiding het hele jaar door geopend, ook buiten de reguliere tijden. Aanvragen voor reserveringen: reserveringen@scheepstrakabinet.nl of telefonisch: 06-46791410.

Extra openingsdagen: 2e Paasdag en 2e Pinksterdag!

Gesloten: Goede vrijdag, 1e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en weekend, 1e Pinksterdag, Rodermarkt (4de dinsdag en woensdag in september en de 4 dagen daarvoor), Kerstvakantie (van de basisscholen Noord) en de maand maart (in verband met de inrichting van de nieuwe tentoonstelling)

Er is hier niet alleen van alles te zien, er is ook genoeg te doen. Kinderen kunnen zelf uitproberen hoe het leren en lezen van toen ging. Of hoe je schreef met die mooie letters. Luisteren naar de verhalen van vroeger kan natuurlijk ook.

.

 

 

 

 

Scheepstra Kabinet Roden

Scheepstra Kabinet Roden

Schoolstraat 1
9301 KB Roden