Een verhaal waar een Drents luchtje aan zit.

De tweelingzussen Jorien en Anke Kooistra schreven met ‘Beestenbos, de scheet van Goudstinkie’ een grappig en spannend (voorlees)verhaal voor kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar. Anke heeft het verhaal bedacht, Jorien heeft het boek kleurrijk geïllustreerd. Naast het boek hebben ze ook een serie prachtige ansichtkaarten gemaakt.

De zussen groeiden op in Appelscha, op een steenworp afstand van het Drents-Friese Wold.  Ze wonen nu in Gieten, wederom vlakbij de Drentse bossen. De inspiratie voor dit verhaal is dan ook in het bos ontstaan tijdens een stevige wandeling, waar de karakters vorm en naam kregen.

Beestenbos gaat over de beste vrienden Mollie, Fred en Goudstinkie. Mollie is een lief en lekker mollig molletje en  ze houdt van mode. Ze maakt dan ook veel van haar kleding zelf van afvalmateriaal dat ze in het bos vindt.  Fred is een harige goedzak die van alles in zijn vacht kan opbergen. Daarnaast is hij een enorme lekkerbek. De hoofdrol in dit boek is weggelegd voor Goudstinkie. Goudstinkie is een goudvinkje en ze wil later uitvinder  worden. Als ze bang of zenuwachtig is kan het zijn dat ze een scheetje moet laten. Ze wonen in een oude, dikke boom in het Beestenbos.

 

De oplettende kijker kan o.a. het Gasselterveld en de hunebedden herkennen, allemaal Drentse inspiratie. Behalve de drie vrienden in het boek, wordt ook de natuur een warm hart toegedragen.  Vijftig cent van elk verkocht boek gaat naar Staatsbosbeheer. 

Het boek en de ansichtkaarten zijn te bestellen via de webshop van www.beestenbos.nl

Note Natuurlijk Noorden

Voor wie benieuwd is naar dat wonderschone en inspirerende Drentse Gasselterveld, delen we u graag een filmpje. Maar uiteraard kunt u het ook zelf bezoeken of er vakantie gaan genieten. En hoe leuk is het dat er nu zelfs een prachtig kinderboek bestaat dat geinspireerd is op dit prachtige natuurgebied. Bestellen en genieten maar!