Informatie:

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Het bezoekerscentrum is verbouwd. De complete make-over is klaar. Kom je kijken? Het zal je verrassen! Vanaf 1 april alle dagen geopend van 10.00 -17.00 uur. Blikvanger is de maquette midden in het centrum. Kunstenares Erna van Sambeek maakte met vele vrijwilligers een prachtige plattegrond met wol van het Drentse heideschaap. Zo kan iedere bezoeker zich goed oriënteren op het natste heidegebied van West Europa: Nationaal Park Dwingelderveld.

Een groot feest voor kinderen

Voor kinderen is er bij het bezoekerscentrum een speelbos, een wilgenhuttendorp en sinds zomer 2014 ook een natuurspeelplaats, waar je heerlijk kunt spelen en je uit kunt leven. In de zomervakantie zijn er bijna dagelijks activiteiten, zeker ook voor kinderen, zoals de ‘kleine beestjesdag’, een ‘schapendag’ of een ‘bos-ontdekdag’. Kijk in de activiteitenkalender voor alle excursies en activiteiten. En wil je je verjaardag bij ons vieren? Dat kan natuurlijk ook!

Fotograaf: Janko van Beek Bron: Natuurmonumenten

Contact:

 

Benderse 22

7963 RA RUINEN

0522-472951

www.natuurmonomenten.nl

Er is altijd wat te doen!

  • Kinderfeestje
  • Expositie
  • Activiteitenagenda
  • Natuureducatie
  • Schaapskudde

Voor de agenda klik hier

Winkel

Zoek je een leuk kadootje? Bezoekerscentrum Dwingelderveld herbergt een winkel met leuke ‘hebbedingetjes’ voor binnen en buiten. Leesboeken, natuurgidsjes, maar ook vogelhuisjes en doe-spullen voor kinderen. Loop even binnen en snuffel met een lekker kopje koffie of thee door het hele assortiment.

Zo mooi is het Dwingelderveld!

Bezoekerscentrum Dwingelderveld