Informatie:

Stichting Het Drentse Landschap is opgericht op 11 juni 1934 en wil ervoor zorgen dat Drenthe mooi en leefbaar blijft. Dat doet men door het aankopen en goed beheren van (natuur)terreinen en cultuur historisch waardevolle objecten zoals boerderijen en kerken en door het geven van educatie en voorlichting over de waarde van de natuur, landschap en erfgoed.

Activiteiten

Het Drentse Landschap organiseert het gehele jaar door allerlei activiteiten. Zoals excursies, lezingen, Open dagen, voorlichtingsbijeenkomsten, educatieve – en promotionele activiteiten.

Meer informatie: https://www.drentslandschap.nl/activiteiten

Wandelen en fietsen

In Drenthe kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Stichting Het Drentse Landschap heeft meer dan 100 wandel- en fietsroutes, omdat wij vinden dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten. We hebben daarom door heel Drenthe zowel korte als lange wandelroutes ontwikkeld. Even een frisse neus halen in uw eigen omgeving? Onbekende plekjes ontdekken of lange afstanden wandelen? De keuze is aan u. De fietsroutes brengen u langs onze eigendommen. Speciaal voor de smartphone heeft Het Drentse Landschap bovendien de website Eindje om in Drenthe ontwikkeld. Hierop staan de mooiste routes nogmaals op een rijtje.

Meer informatie: www.drentslandschap.nl/wandelen-en-fietsen

Informatiecentra Drenthe

Stichting Het Drentse Landschap heeft informatiecentra verspreid over de provincie Drenthe. Hier komt u meer te weten over de natuur en cultuur in Drenthe. Vanuit de centra zijn wandelroutes uitgezet. Bezoekers kunnen de beschrijving van de wandelroutes gratis meenemen. Bij al onze informatiecentra is een oplaadpunt voor elektrische fietsen (m.u.v. De Blinkerd).

Meer informatie: www.drentslandschap.nl/informatiecentra

Vakantiewoningen

Lekker bijkomen en genieten van de Drentse rust, ruimte en stilte. Dat kan in de bijzondere, karakteristieke vakantiewoningen van Het Drentse Landschap. Gelegen in een landelijke omgeving, ademen de huisjes een sfeer van vervlogen tijden. Eenmaal binnen merkt u dat de vakantiewoningen in Drenthe met zorg en aandacht zijn ingericht en van alle moderne gemakken zijn voorzien.

Meer informatie: www.drentslandschap.nl/vakantiewoningen

Contact:

Kloosterstraat 5

9401 KD  Assen

0592 313552

www.drentslandschap.nl

Educatie

Als natuur- en erfgoedorganisatie vindt Het Drentse Landschap het belangrijk dat kinderen al vroeg in aanraking komen met natuur en geschiedenis van hun omgeving. Struinen in de natuur, maken van een eigen hut, op zoek gaan naar rupsen en slakken, meel maken in een echte molen: allemaal activiteiten die kinderen hun hele leven onthouden. We willen kinderen en jongeren graag betrekken bij actuele thema’s die te maken hebben met de natuur en erfgoed in Drenthe en/of  het werk van Het Drentse Landschap.  (We bieden voor de midden- en bovenbouw basisschool en het gehele voortgezet onderwijs verschillende mogelijkheden. We werken daarbij nauw samen met educatieve projecten van het IVN, met thema’s als bodem en bos. Enkele andere organisaties waar we mee samenwerken zijn: Landschapsbeheer Drenthe, Waterschappen of Nationaal Parken als het NP Drents Friese Wold (schaapskudde, heide, struinen).)

Meer informatie: www.drentslandschap.nl/educatie

Natuurgebieden

Drenthe kent een grote afwisseling aan bijzondere natuurgebieden. Van uitgestrekte heidevelden en bossen tot fraaie beekdalen en het aantrekkelijke kleinschalige cultuurlandschap rond de dorpen en op landgoederen. De terreinen van Stichting Het Drentse Landschap geven een aardige dwarsdoorsnede van wat Drenthe aan natuur te bieden heeft.

Meer informatie: www.drentslandschap.nl/natuurgebieden

Erfgoed

In het landschap van Drenthe is zowel de invloed van de natuur als die van de mens zichtbaar. Natuur en cultuur gaan er hand in hand, het één kan niet zonder het ander. De samensmelting van natuur en cultureel erfgoed maakt onze provincie zo mooi en bijzonder. Het Drentse Landschap zet zich in voor de instandhouding van het cultureel erfgoed in Drenthe. Dat doen we door historisch waardevolle  tuinen, erven en archeologische monumenten zo goed mogelijk te beheren. Maar ook door de belangen van erfgoed in brede zin te behartigen en door het bieden van voorlichting en educatie.

Meer informatie: www.drentslandschap.nl/gebouwen-objecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Drents Landschap

Pin It on Pinterest