‘Hillig Meer’, oftewel Heilig Meer

Informatie:

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Hondsrug in Drenthe, vlakbij Assen.

Afbeeldingsresultaat voor hilligmeer

Hier kunnen mensen midden in de Drentsche natuur zelf een plek uitkiezen waar ze later begraven willen worden. Er is oud en jong bos en er zijn plekken met een open karakter. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of onder een mooie oude boom. Een graf is eeuwigdurend, dus nabestaanden hoeven zich geen zorgen te maken over onderhoud of verlenging van grafrechten.

Door nu al een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Hillig Meer te reserveren, geeft u uw dierbaren straks een bijzondere plek om te gedenken en bespaart u hen moeilijke beslissingen in de toekomst. Tegelijkertijd helpt u mee met het behoud van de natuur voor toekomstige generaties. Dankzij het eeuwig grafrecht wordt het bos voor altijd beschermd.

Bijzonder oude begraafplaats

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is een bijzonder oude begraafplaats. Er zijn zeven oude grafheuvels van 5000 jaar oud op het terrein. Natuurbegraven is de oudste en meest duurzame manier van begraven. Bij Hillig Meer wordt begraven met respect voor mens en milieu. We kiezen voor natuurlijk afbreekbare materialen en het graf gaat weer in de natuur op.

Contact:

 

Provincialeweg 2
9463 TK  Eext
0592 260944
Openingstijden natuurbegraafplaats en ontvangsthuis
U bent zeven dagen in de week van zonsopgang tot zonsondergang welkom om te wandelen op Hillig Meer.
Het informatiecentrum in het ontvangsthuis is open op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonische bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur. Op andere tijden kunt u een boodschap inspreken. We bellen u dan zo snel mogelijk terug. Indien u belt voor een spoedgeval, dan kunt u ons bereiken op 06-10944556 of 06-10321249

Alle ruimte voor persoonlijke invulling

Iedereen is welkom en er is alle ruimte voor uw persoonlijke invulling van het laatste afscheid, zolang respect voor de natuur maar voorop staat. Als nabestaande heeft u alle vrijheid om uw dierbare te gedenken op momenten en manieren die u wilt. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken op een mooie lentedag of bij het graf in stilte samen te zijn en de troostende kracht van natuur te ervaren.

 

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Pin It on Pinterest