Informatie:

Maak eens een veenloop in het unieke natuurgebied Bargerveen en laat u verhalen over de verborgen cultuurschatten en het steken van turf. Het Veenloopcentrum te Weiteveen nodigt u uit om kennis te nemen van hoe nonnen en pioniers in het verleden leefden in een dorp midden in het veen.

Veenlopen in Zuidoost-Drenthe waar het hoogveenreservaat Bargerveen ligt met een oppervlakte van goed 2000 hectare. Midden in dit gebied ligt Weiteveen een dorp met een interessant verleden. Vroeger een uitgestrekt en ontoegankelijk veengebied, waarvoor veenarbeiders woonden in keten en plaggenhutten. De arbeiders waren afkomstig uit alle delen van het land. Door het gestolen tabernakel op 4 mei 1925, die na zes dagen in een greppel is terug gevonden, kwam er een belangrijke verandering in Weiteveen doordat de congregatie van de zuster Franciscanessen besloten een zusterhuis te bouwen.

Het Veenloopcentrum geeft toegang tot routes die onder begeleiding van een lokale gids met bezoekers tochten ondernemen in een natuurgebied van duizend jaar cultuur.

Het Veenloopcentrum te Weiteveen heeft voor u diverse arrangementen samengesteld.

In het Bargerveen, het laatste hoogveenreservaat van Nederland  is heel veel moois te beleven. Daarover komt u in het Natuurinfocentrum alles te weten.

 

 

Contact:

 

Zusterweg 17

7765 AX  Weiteveen

0524 541458

www.veenloopcentrum.nl

Het Natuurinfocentrum is geopend vanaf 1 april t/m 31 oktober van 10:00 tot 16:00 uur.
De rest van het jaar is het centrum beperkt geopend.

 

Een schitterende digitale presentatie laat u kennis maken met het hele Natuurpark Veenland, een heel bijzonder stukje Drenthe op de grens van Nederland en Duitsland. U kunt er ook terecht voor fiets- en wandelroutes en een heerlijk kopje koffie.

Kinderen kunnen zien, horen en voelen en misschien zelfs wel ruiken hoe mooi de natuur hier is. Vanaf het Natuurinfocentrum start een spannende smokkelroute voor het hele gezin.

Het Natuurinfocentrum is gevestigd in de voormalige Mariakapel.

 

Blijven slapen kan je ook!

 

Veenloopcentrum Weiteveen

Pin It on Pinterest