Ga je mee op fietssafari in Drenthe? 

 
 

Big Vief

 
In Afrika hebben ze de ‘Big Five’, in Drenthe hebben we de ‘Big Vief’. Drenthe heeft haar ‘eigen’ unieke rassen:
 
 
het Drents Heideschaap,
 
 
de Groninger Blaarkop,
 
 
de Bonte Bentheimer,
 
 
het Drents Hoen,
 
 
en de Nederlandse Landgeit.
 
Deze dieren zijn zeer zeldzaam en maken deel uit van het Nederlands levend cultureel erfgoed. Wist je dat bijvoorbeeld de Groninger Blaarkop, oftewel de Polderpanda, even zeldzaam is als de Chinese panda? 
 
 
Drentse safari
 
De safari is een dagtocht van 40 kilometer door de gemeente Noordenveld. De route gaat langs 3 horeca gelegenheden: Hotel Restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen, Theehuis de Bosrand in Norg & De Jufferen Lunsingh in Westervelde.
 
 

Je zult tijdens de tocht de mogelijkheid hebben om de Big Vief te spotten terwijl je tegelijkertijd kennis maakt met deze mooie horeca gelegenheden die bij de Drents Big Vief ‘feeling’ passen. Deze locaties werken met thema’s als duurzaamheid, seizoensgebonden producten en hebben af en toe ook gerechten op het menu van de Big Vief.

 Je zult, als je een boeking maakt voor 1 persoon, het volgende krijgen:

– een uitschreven fietssafari route en een infoblad

– 3 vouchers die ingeleverd kunnen worden op de dag van de safari bij de drie deelnemende horeca-gelegenheden

 

 

 

Rosa van der Kamp is de ontwerpster en initiatiefneemster van de Drents Big Vief!

www.drentsbigvief.nl

Pruverijen

De route wordt gestart bij Bitter en Zoet in Veenhuizen. Vervolgens fiets je voor de eerste pruverij naar De Jufferen Lunsingh waar je 1 koffie/thee ontvangt met iets lekkers. Bij Theehuis de Bosrand wordt er een ‘DrentTea’ geserveerd, met verrassende producten uit Drenthe. Eenmaal terug bij Bitter & Zoet wordt er een hoofdgerecht opgediend die speciaal bereid wordt in het thema van de Big Vief.

Bitter en Zoet 

De Jufferen Lunsingh

Theehuis de Bosrand

Het Big Vief boekje

Er is ook een speciaal Big Vief boekje te koop. Er wordt in dit boekje uitgebreid informatie gegeven over de Drents Big Vief: bij elk dier wordt er informatie verschaft over zijn herkomst, (Drentse)geschiedenis en de functie in de (landbouw)industrie. Dit boekje (132 pagina’s) is los te koop via de website.
 

Klik op de foto en je bladert door het boekje!

Boek nu!

De fietssafari is elke dag van de week te fietsen, 365 dagen in het jaar. De tocht kan gestart worden vanaf 11:00 uur. Fietsen kunnen gehuurd worden tegen een meerprijs. De fietssafari boeken kan alleen via www.drentsbigvief.nl

 

 

Bitter en Zoet

De Jufferen Lunsingh

Theehuis De Bosrand