Koffie en thee schenkerij de Reiling Hoeve

Drenthe is een bijzonder leuke locatie rijker als je wilt genieten van een lekker kopje koffie of thee, al dan niet geserveerd met een huisgemaakte lekkernij bij een unieke locatie. De mooie eeuwenoude boerderij heeft een rijke geschiedenis en de gastvrouw vindt het bijzonder leuk je daarover te informeren, maar ze laat je ook graag haar streek proeven in haar huisgemaakt lekkers, want Jannie werkt het liefst met natuurlijke streekproducten!

De Reiling Hoeve is een boerderij welke oorspronkelijk al gebouwd werd in 1775 door één van Jannie’s voorouders. In 1862 is die boerderij helaas geheel afgebrand. Sinds 1869 staat de nieuw herbouwde boerderij en is het in al die tijd alleen maar bewoond geweest door de rechtstreekse voorouders van Jannie. Zelf is zij de 7e generatie die hier mag wonen.

Pronkkamer

In het voorhuis van de boerderij, bevindt zich de pronkkamer. Een ruimte vol sfeer en nostalgie. De boerderij is door Jannie en haar man volledig gerestaureerd. Ze hebben alle oude elementen die door haar ouders en grootouders verstopt waren weer te voorschijn gehaald. Waaronder de oude balken en de beschilderde bedsteewand uit 1869, één van de bedsteden fungeert als inloopkast/ opbergruimte en de andere is nog traditioneel ingericht zoals die vroeger werd gebruikt. Ook zijn de meubels, ooit gekocht door haar grootouders voor hun trouwen in 1928, weer terug op ’t Olle Stee.

Verder zijn er diverse oude foto’s aan de wand die je iets meer vertellen over deze bijzondere boerderij en de Familie Reiling, maar ook over het ontstaan van het Baptisme op deze plek. Eén van de eerste 7 Baptisten van Nederland is namelijk een oud-oom van Jannie.

Daarnaast wordt er ook aandacht gegeven aan de rijke historie van de scheepvaart. Gasselternijveen was vroeger namelijk één van de belangrijkste binnenhavens van Nederland en had zelfs een eigen vloot aan unieke schepen.

Theetuin

Maar liefst 30 verschillende soorten thee kan je in de ruim opgezette tuin komen proeven. Van biologisch tot echte Drentse thee, Jannie heeft het allemaal in huis. Heerlijk genieten op het terras, van de rust, de bloeiende hortensia’s en de vrolijk fluitende vogeltjes. Een bijzonder leuk plekje om te bezoeken of even aan te doen tijdens je wandel- of fietstour.

Alle theeën en thee accessoires zijn ook los verkrijgbaar bij De Reiling Hoeve, zodat je ook thuis van jouw favoriete thee kunt genieten.  Voor de echte theeleuten heeft Jannie speciaal aanbod en vele theeliefhebbers hebben haar winkeltje inmiddels gevonden. Natuurlijk, het is ook superleuk om een bijzondere thee cadeau te geven.

Jannie Dodde-Reiling

Baptistenkade 32

9514 AH  Gasselternijveen

06 57384551

www.reilinghoeve.nl

Openingstijden

1 april t/m 30 september open van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 16:30
1 oktober t/m 31 maart gesloten, alleen open op afspraak.

In de maanden oktober t/m maart kun je een afspraak maken voor een heerlijke High Tea of een van de diverse
workshops bijwonen, informatie hierover is te vinden op facebook en op www.reilinghoeve.nl waar je een
afspraak kan maken voor een High Tea.

Streekproducten

Jannie werkt zoveel mogelijk met streekproducten uit de regio, waar ze heerlijke zelfgemaakte lekkernijen mee bakt om van te genieten bij een vers gemalen kop koffie, cappuccino, latte Macchiato of espresso. Of je kiest één van de 30 theeën,waar een groot deel van biologisch is, waar ze van sommige smaken ook een verfrissende ijsthee van kan maken. Ook voor een koud flesje fris of een ijsje kan je hier terecht. Daarnaast zijn er diverse lekkere streekproducten uit de regio en leuke souvenirs te verkrijgen in haar winkeltje binnen. 

Het huisgemaakte lekkers van Jannie is iedere dag weer anders. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een heerlijke vlaaipunt in diverse smaken, een kwarkpunt gemaakt van verse aardbeien, een muffin met fruit of gewoon een plak roomboter cake of natuurlijk appelgebak maar dan net even anders en zelfgebakken. Maar ook iets lekkers van de plaatselijke bakker, zoals een echt Drents streekproduct staat op de menukaart.

Fietsroutes en wandelroutes

Voor de fietser is er een oplaadpunt, fietspomp en verdere zaken die de fietser zoal nodig heeft. Daarnaast zijn er diverse folders met boeiende routes en andere toeristische informatie over de regio verkrijgbaar.

Er lopen langs de boerderij meerdere bijzondere fiets- en wandelroutes. Onderweg wordt je verrast door indrukwekkende Noorderlijke highlights en vaak ben je totaal omringt door de natuur.

Wat dacht je van bevers in de Hunze, hunebedden rondom, lopen op boomtoppen in Drouwen, Het Cubymuseum in het het beroemde Grolloo, het mooiste kleine dorpje van Drenthe Veenhof of in Groningen een nolstalgisch stukje met de trein beleven. Het kan allemaal want De Reiling Hoeve vind je in het dorpje Gasselternijveen, wat gezien vanuit haar ligging een perfecte uitvalsbasis en startpunt (met parkeerruimte) is om het mooie van Groningen en Drenthe te kunnen ontdekken in één dagje uit!

Koffie en thee schenkerij Reiling Hoeve