Informatie:

In het hartje van Midden-Drenthe vindt u Abdij de Westerburcht

Wellicht doet deze naam een bepaald beeld schetsen, maar in werkelijkheid is Abdij de Westerburcht een thema-hotel met sfeervol restaurant. Naast de hotelgasten wordt het restaurant uiteraard ook goed bezocht door de culinaire gast die ’s avonds naar eigen huis wederkeert.

Waar de naam ‘Abdij’ vandaan komt wordt duidelijk wanneer men het pand betreedt. Glas-in-lood armaturen, eikenhoutenvloer, fakkels aan de wanden en prachtige muurschilderingen van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot, maar alles met een modern tintje. Abdij Koningshoeven staat niet zonder reden afgebeeld op de schilderingen. De gehele stijl van Abdij de Westerburcht is afgeleid van Abdij Koningshoeven, waar het trappistenbier La Trappe gebrouwen wordt. Het gehele assortiment van La Trappe is dan ook logischerwijs in het restaurant te proeven, zowel bij de bar als verwerkt in het eten.

Het restaurant biedt een menukaart aan waarbij voor de liefhebber gebruikgemaakt wordt van trappistenbier in de bereiding. Zo wordt er een bijzondere draai toegevoegd aan de gerechten. Die bijzondere draai is echter niet alleen afkomstig van de toevoeging van het trappistenbier. Geïnspireerd door de monniken, die hun eigen producten verbouwen op het land, begon dit bij de koks van Abdij de Westerburcht ook te kriebelen. ‘Dan zijn zij waarlijk monniken, als zij van den arbeid hunner handen leven’. Nu staan er weliswaar geen monniken in de keuken, maar wel een team van koks die het prachtig vinden met producten uit eigen tuin te mogen koken. Zodoende werd er in het voorjaar van 2017 een moestuin achter de keuken aangelegd, waar zij met veel passie producten verbouwen en gebruiken bij de bereiding.

Contact:

Hoofdstraat 7

9431 AB Westerbork

0593 331238

www.westerburcht.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend van 07.00 tot 23.00 uur. Van 12.00 tot 20.30 uur (op zaterdag tot 21.00 uur) kunt u van de menukaart kiezen. Voor een kopje koffie, thee of cappuccino met bijvoorbeeld 100% huisgemaakt vers gebak bent u ook voor 12.00 uur van harte welkom!

Beste terras van Drenthe

Voor de zoetekauw wordt er een High Tea aangeboden en voor de borrelaar is er de High Wine of High Beer. Binnen in het restaurant te nuttigen, maar ook op het uitgebreide verwarmde terras. Het terras dat zowel in 2017 als 2018 werd verkozen door de Misset Horeca Terras top 100 tot beste terras van Drenthe. Met tafelhaardjes, heaters en een rustgevende waterval is het heerlijk vertoeven op het terras, tot in de late uurtjes!

Abdij de Westerburcht is ook dol op feestjes, daarom worden Pasen en Kerst altijd goed bij ons gevierd met een heerlijk uitgebreid buffet. Het is ook mogelijk om een buffet te reserveren wanneer bijvoorbeeld een familiefeestje georganiseerd wordt. Zo zijn er de Drentsche koffietafel, brunchbuffet, abdijbuffet, patersbuffet en in de koudere maanden het winterbuffet!

Voorproefje

 

Abdij de Westerburcht