Ons doel is u als gast te laten genieten van eten en drinken. Voor elk gezelschap, tijdstip of speciale wensen proberen wij met veel passie prachtige gerechten voor u klaar te maken!

Bitter en Zoet Veenhuizen heeft een uitstekend restaurant met 70 zitplaatsen, een ambachtelijke keuken en eigen bakkerij. Het restaurant is ingericht op de vroegere binnenplaats van het Hospitaalcomplex. Oud en nieuw zijn op een transparante wijze samengevoegd, waardoor een sfeervolle ruimte is ontstaan.

Onze chef-kok staat garant voor uitstekend en (h)eerlijk eten

“Koken is een passie, een kunst, maar vooral een ambacht dat met zorg, aandacht en plezier ten uitvoer wordt gebracht.”

 

Hospitaallaan 16

9341 AH  Veenhuizen

0592 385002

www.bitterenzoet.nl

De lounge en het restaurant zijn elke dag geopend.

  • Lounge : vanaf 08.00
  • Lunch : 12.00 – 17.00
  • Diner : 17.30 – 21.00

Tevens kunt u na een wandeling of fietstocht genieten van een heerlijke biologische dorstlesser, een fairtrade thee of een koffie van verse bonen. Uiteraard kunt u in ons restaurant ook prima terecht voor mooie wijnen uit o.a. Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en Portugal.

Moestuinmenu – groente in de hoofdrol bij Bitter en Zoet

Het moestuinmenu is geheel samengesteld met ingrediënten uit onze eigen moestuin, de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen en bijzondere moestuinen in Peest en Zuidvelde. De opbouw van het menu is gebaseerd op de wisselteelt. Een goede wisselteelt zorgt ervoor dat de grond niet uitgeput raakt en vermindert de kans op ziektes. Het is een belangrijk ‘gereedschap’ in de biologische landbouw. Elke gang van dit menu representeert een groep gewassen, bijvoorbeeld peulgroentes, bladgroentes of wortelgroentes. Biologische moestuinen leveren niet altijd perfect gevormde groentes zoals ze in de supermarkt liggen. Maar ook kromme wortelen en bijzonder gevormde bieten smaken heerlijk en dragen bij aan een ‘no-waste’-werkwijze in onze keuken.

Laat u verrassen door onze chef-kok!

 

 

 

Restaurant Bitter en Zoet