Ontdek het leukste natuur restaurant van Nederland!

U vindt restaurant Wollegras aan de rand van het natuurgebied Bargerveen en naast de grootste schaapskooi van Nederland, in het mooie Drenthe.

Doordat het restaurant grotendeels voorzien is van glas, kunt ook van binnenuit zeer mooi genieten van het weidse landschap. Wanneer de schapen en runderen terugkeren naar de schaapskooi, zit u bij Wollegras dus echt op de eerste rang. En u mag ook op het uitzichtpunt bovenop het dak gaan staan, het uitzicht is dan echt helemaal buitengewoon fenomenaal!

Foto boven: panorama Restaurant Wollegras vanaf het uitzichtspunt van het dak. Klik op de foto dan wordt die groter!

Natuurlijke ” culinaire verrassingen ” genieten 

Natuurlijk hoort bij deze prachtige ambiance ook een keuken, welke past bij het landschap en de natuur van Bargerveen. Daarom wordt er door restaurant Wollegras ook doelbewust gekozen voor lekkere verse ingrediënten en heerlijke streekproducten. En zoals u mag verwachten staan er ook zalige gerechten met echte schapenkaas op het menu.

En wat het nog leuker maakt, is dat Ilse en Daniek echte horeca professionals zijn. Ilse en Daniek werkten hiervoor bij hun moeder in de zeer goed bekend staande Theetuin d’ Aole Pastorie in Zwartemeer en Daniek was ook kok in het beroemde Amstel Hotel. En dat merkt u niet alleen aan de hartelijke gastvrijheid van Ilse, maar ook heerlijk op uw bord, want Daniek maakt van echt ieder gerecht iets heel bijzonders! 

Ook het kopje koffie, smaakt hier gewoon nog lekkerder!

Uiteraard kunt u hier heerlijk lunchen, culinair dineren, gezellig borrelen of inspirerend vergaderen. Maar ook juist voor de mensen die gewoon een lekker kopje koffie willen genieten op een mooie plek, is dit ook een bijzonder aangename locatie.

 

Ilse en Daniek Hoogland 

Ambachtsweg 5

7765 BX  Weiteveen

0524 222815

www.restaurantwollegras.nl

Openingstijden

Donderdag t/m zondag geopend vanaf 10.00 uur, diner vanaf 18:00 en de laatste keukenbon wordt uiterlijk om 21:00 uur aangenomen.

Foto: het terras wat geniet van de thuiskomende kudde.

De zomer genieten

Bij deze nieuwe Drentse hotspot is het in de zomer ook goed vertoeven op het terras. U kan er de heerlijkste cocktails proeven, bijzondere biertjes of wijntjes drinken, nieuwe gezonde smoothies ontdekken, lekkere zomersalades genieten of bijvoorbeeld smullen van echte zomerse huisgemaakte taartjes! 

Bargerveen een beeldschoon Drents natuurgebied

Er is niets leuker om zelf een mooi natuurgebied te ontdekken. Lekker wandelen, fietsen of ga mee met de Veenland Express met gids van het Staatsbosbeheer. De grootste schaapskudde van Nederland aanschouwen en u wilt natuurlijk ook gaan genieten in het eerste natuur restaurant van Drenthe. Restaurant Wollegras is de perfecte uitvalsbasis om dit mooie natuurgebied te gaan verkennen en is tevens ook het informatiecentrum voor het gebied.

Voorproefje Veenland Express

Restaurant Bij Wollegras Weiteveen