Prachtige gepimpte Bartjes uut Drenthe!

Hoe leuk is dit? Bartje, het boegbeeld van Drenthe in vrolijke outfit!

Je kunt het zo gek niet bedenken. Een echt Drents Bartje in een vrolijk gepimpt broekje, beroepskleding, afdruk van een speciale foto, geboortekaartje, spijkerbroek  en vul zo maar aan.

Een origineel cadeau voor gelegenheden zoals een jubileum, verjaardag , verhuizing, sportprijs, geboorte, huwelijk, afscheid van collega of werknemer, relatiegeschenk, souvenir en ga zo maar door.

Elleke pimpt ze in veel verschillende maten, kleurtjes en motiefjes, maar maakt ze ook geheel naar uw wens. In bedrijfs- en clubkleuren, met logo of speciaal thema. In overleg kan er heel veel. 

In aanvulling van het gebruik van fraaie Drentse natuurfoto’s van Carin Martens op Bartjes broekje, worden er ook buttons, magneten en spiegeltjes ontworpen. Een laten maken met uw eigen foto kan “natuurlijk” ook. 

 

Elleke Berkepies

Vesselkampen 6

9463 MD  Eext

www.pimpenier.nl

Elleke Berkepies heeft ontzettend veel plezier in het pimpen van de Bartjes. In  2019 nam ze het pimpen, met goedkeuring van de importeur, over van Karla Fidder. Karla heeft het concept bedacht en vast laten leggen. 

Bartje spreekt tot op de dag van vandaag nog steeds tot de verbeelding en heeft veler harten gestolen. Jaarlijks viert hij, op de eerste zaterdag in september, zijn verjaardag in Assen. 

Bartje is het Drentse plattelandsjongetje uit het boek van Anne de Vries, die in armoede opgroeit en allerlei kwajongensstreken uithaalt. We kennen allen Bartjes uitspraak : “ik bid nie veur broene boon’n”! 

In 1954 heeft Suze Boschma-Berkhout een beeld van Bartje ontworpen. Sinds 2013 staat het in de Kloostergang van het Drents Archief te Assen. Hier zijn ook de originele manuscripten van het boek. In de zeventiger jaren zond de NCRV voor het eerst de dramaserie “Bartje” uit. Deze werd  gemaakt door Willy van Hemert.

 

Pimpenier.nl