.

 

Informatie:

Brouwerij Maallust;  speciaalbier met toewijding gebrouwen!

Maallust speciaalbieren worden gebrouwen in de oude graanmaalderij van gevangenisdorp Veenhuizen in Drenthe. De plek ademt de rijke geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid.

Maallust staat voor authentieke bieren met mooie hoparoma’s en een bijzonder evenwicht tussen bitter en zoet. Passie en toewijding vormen het hart van de brouwerij. Maallust bieren worden gebrouwen in koperen ketels van Kaspar Schulz uit Bamberg: de Rolls-Royce onder de brouwketels. Het assortiment is breed en smaakvol.

Naast een Blond, Tripel, Vienna, Dubbel, Spelt en Weizen brouwt Maallust seizoensbieren zoals een Bock voor de herfst en een Quadrupel voor de wintermaanden.

 

Contact:

Hoofdweg 140

9341 BL  Veenhuizen

0592 388971

www.maallust.nl

Openingstijden

April tot en met oktober

Dinsdag tot en met zondag 11.00 – 18.00 uur.

November tot en met maart

Vrijdag tot en met zondag 11.00 – 18.00 uur.

In 2011 werd brouwerij Maallust opgericht. Het is het initiatief van 25 ondernemers die zich de Zware Jongens noemen. Ze namen niet alleen het initiatief om bier te brouwen in Veenhuizen, maar ook om het vervallen Maallustcomplex nieuw leven in te blazen. Na een ingrijpende opknapbeurt opende de brouwerij haar deuren.

Rondleiding & Proeverij

Alles weten over ons bier en het bijzondere brouwproces? Waan je voor even een echte Maallust-brouwer én proef ons heerlijke speciaalbier tijdens een Rondleiding en Proeverij.

 

Brouwerij Maallust

Pin It on Pinterest