Informatie:

De eigenaar Ruud Mersman startte in 1993 te Apeldoorn met het uitventen van Drentse Droge Worsten.

Eerst huis aan huis en een jaar later verkocht hij droge worsten aan keurslagers, horeca en benzineshops. De Drentse producten waren
in de omgeving van Apeldoorn erg gewild. En diverse keurslagers en benzineshops zijn nog steeds klant. Na jaren weg geweest te zijn uit Drenthe begon hij het mooie Drenthe te missen.
De verkoop van Droge worsten ging erg goed en de bank maakte het mogelijk om in 1998 1600 m2 grond op het industrieterrein te Geesbrug te kopen. Hier kwam een huis en een bedrijfshal. Het assortiment werd uitgebreid
met gegrilde gehaktballen. Al gauw steeg de omzet van gehaktballen boven de 50% van de omzet. Dit succes zat o.a.  in het gebruik van kwaliteitsvlees,
handmatig vormen en het grillen. Een fabrieksgehaktbal wordt machinaal gevormd en vaak geweld in water. Dit goedkopere proces heeft als nadeel, dat de vleessappen verloren gaan in het water. Bij soepbouillon is dit de bedoeling, maar bij een gehaktbal juist niet. Om deze reden grillen wij.
                                Ons credo is dan ook “Wij grillen, dat Zie en Proef je”
 
In 1999, vlak voor kerst, kwam de slager, die de gehaktballen voor mij maakte, naar mij toe met het bericht dat hij failliet was gegaan. De slager had een verkeerde keus gemaakt. Hij was afgestapt van ambachtelijk produceren en het grillen van gehaktballen. Hij
had een fabriekslijn voor de gehaktballen gekocht. De gehaktballen werden dus ook niet meer gegrilld maar geweld. Dit wilden zijn en mijn klanten niet en de omzet zakte zeer snel in. Ik had dit gelukkig aan zien komen en had al geinvesteerd
in een grote Grill en een grote diepvriescel. De kwaliteits gehaktbal die ik had kon ik nergens voor dezelfde scherpe prijs inkopen. De gehaktbal moest wel 35% duurder worden. Mijn klanten zouden niet accepteren dat hun inkoop ineens met 30 eurocent
omhoog zou gaan.
Gelukkig was mijn leverancier bereidt om de receptuur en het procedé aan mij over te geven. Hij ging nog 1 maal voor mij produceren, zodat de vriescel helemaal volgeladen was. Het lukte dan ook binnen 6 weken te produceren. Na 6 weken zouden wij zonder gehaktballen zitten met alle gevolgen van dien.
Ruud is geen slager, maar weet door jarenlange ervaring wel wat zijn klanten willen. Dit ziet hij dan ook als een voordeel.
Een slager moet zijn restvlees verwerken. Dit geeft veel variatie in het vlees, dat hij gebruikt, voor zijn gehaktballen.
Verder was hij jarenlang bedrijfsleider in diverse productie bedrijven, waar hij het management van productie en inkoop eigen heeft gemaakt.
Wij werken onder meer  met 2 slagers. De ene is gespecialiseerd in Gehaktballen en de andere in Droge worsten en meer.
Met het produceren van droge worsten zijn wij 4 jaar geleden begonnen. Het was even zoeken naar de juiste vleessamenstelling en het juiste drogingsproces, maar dat is zeer goed gelukt. Wij maken nu de Drentse Droge Worsten zelf
in 3 smaken : Naturel,Kruidnagel en Knoflook en produceren ook zo genaamde Zoeltjes.
Binnenkort komen wij met een ouderwets slagers droge worst volgens een oeroud procedé
.
Verdere nieuwe producten zijn Cowboy Vlees en Beenham, voor een broodje warmvlees.
Ook produceren wij Beef Jerky wat in Nederland een groeimarkt is :
                              
                                          “Beef jerky” als een gezonde snack zonder vet en rijk aan eiwitten.
Wij hebben producten, die geschikt zijn voor Benzineshops, snackbars, restaurants, keurslagers, markten en supermarkten.
                        Probeer eens onze Gehaktburgers : naturel 100gr Boeren XXL 150gr of 100% Rundvlees burger.
Ons assortiment bestaat uit :
1   Gehaktballen : Naturel, met verse UI, boeren of boeren pittig
2   Drentse Mix-stok, Russische schaschlik aan stok of een Boeren-stok
3   Partyballetjes 35gr of pittige boeren-brok 50gr en pikante stukjes gegrilde Kippendij
4   Gehaktburgers : Naturel , Boeren XXL of 100% rundvlees
5   Droge worsten : Naturel, Kruidnagel of Knoflook of Slagersworst volgens een oud ambacht.
6   Zoeltjes
7   Beef Jerky : Gezonde Snack van gedroogd rundvlees
8   Cowboyvlees of Beenham voor broodje warm vlees
9   Barbequepaketten 450gr : Gemarineerde Karbonade en – Speklap, curry braadworst en gehaktburger
10 Deense Schnitsels (speklap) en Duitse Schnitsels
11 Gedroogde Schenke
                                                                           Wij Grillen, dat Zie en Proef je.

 

Contact:

Energiestraat 12

7917 RA Geesbrug
0524 291 641

www.drentsevleeswaren.nl let op tevens webshop!!!

 

Uitleg over Beef Jerky

1. Wat is beef jerky?

Jerky is gedroogd vlees. Beef jerky is gedroogd rundvlees. Het woord “jerky” komt van de Quechua term “charqui“, wat letterlijk “gedroogd vlees” betekent. Jerky maken is eigenlijk een methode die vroeger gebruikt werd om vlees zonder koeling te kunnen bewaren. In Zuid-Afrika wordt vlees ook gerookt en gedroogd. Daar heet het “biltong”.

Wij van Drentse Vleeswaren Geesbrug vinden “Drentse Dròge Os” een mooie naam.

  1. Wat is de houdbaarheid van de Beef jerkey?

Beef Jerky wordt vacuum verpakt.

Hoewel een ongeopende zak vers zal blijven voor minstens zes maanden, moet een geopende zak voor maximum versheid binnen 7 dagen opgegeten of diepgevroren worden.
Zelf hebben we ondervonden dat het moeilijk is om, eenmaal je begonnen bent met eten, de zak meer dan 5 minuten gesloten te houden.
Bewaar de jerky op een koele en droge plaats, uit direct zonlicht. Zodra een zak geopend is, moet je zoveel mogelijk lucht verwijderen voor je hem terug sluit.

  1. Is beef jerky gezond?

Het is moeilijk om een snack te vinden die nog gezonder is! Beef Jerky bevat maximum 1 gram vet, is koolhydraten-arm (low-carb) en bevat veel proteïnen (eiwitten) die ons lichaam nodig heeft!

  1. Wie eet beef jerky?

Omdat het zo lang goed blijft en veel energie geeft, is beef jerky ideaal voor ruimtevaarders. Beef jerky werd gegeten aan boord van de Atlantis STS-79, Mir Space Station, International Space Station en het Soyuz Spacecraft. Verder verkoopt elke sportschool in Amerika Beef Jerkey, omdat deze snack het vetpercentage van de body builder niet verhoogt en helpt bij heropbouw van de spieren na training.

Omdat niet iedereen vaak de ruimte ingaat: het is ook heel handig om mee te nemen als je gaat kamperen of bergbeklimmen. Het is klein, weegt niet veel, het moet niet bereid worden en het is heel voedzaam. Bovendien kan het niet verkruimelen of platgedrukt worden.

Ook bodybuilders eten het, omdat het veel eiwitten bevat. Dat helpt bij de heropbouw van pijnlijke spieren.

Voor weightwatchers is beef jerky een uitstekend tussendoortje. Het is lekker, hartig en bevat bijna geen vet.

Aanhangers van het Atkins dieet: beef jerky is van nature uit low-carb.

Verder is het gewoon een lekkere snack voor als je aan de computer zit of naar tv kijkt. Bovendien is het gezond. Maar: verslavend. Heel moeilijk om vanaf te blijven!

  1. Waarom kost beef jerky zoveel?

De belangrijkste reden is dat jerky duur is om te maken. Rundvlees bestaat uit ongeveer 60% water. Als het gedroogd wordt, verdampt het grootste deel van het gewicht. Om 100 gram Beef Jerky te maken, heb je 250 gram kwaliteitsrundvlees nodig.

Drentse Vleeswaren Geesbrug