Informatie:

De Drentsche Patrijshond het liefste en mooiste streekproduct uit Drenthe!

Jaap en Froukje Hoeksema wonen in de prachtige provincie Drenthe, bakermat van het echt Drentse hondenras “De Drentsche Patrijshond”. Daar fokken zij Drentsche Patrijshonden onder de kennelnaam ‘fan ’t Suydevelt’. Zij weten werkelijk alles over dit zeer geliefde en mooie ras. Kennel ‘fan ’t Suydevelt’ heeft al meerdere kampioenen voortgebracht en is één van de betere erkende fokkers.

Sinds een paar jaar wordt er door de oudste dochter Esther ook gefokt met dit mooie ras onder de naam “Uit de Drentsche Streek”. En de appel valt niet ver van de Drentse boom, zij fokt ook wederom met groot succes!

(Note Natuurlijk Noorden: Opgegroeid met een Drentsche Patrijshond in Drenthe, dus wij vinden dit ras oprecht het liefste ”streekprocuct” van Drenthe!!!)

 

 

 

 

Contact:

Jaap en Froukje Hoeksema

Boermastreek 1

9574 PC  Exloërveen

0591 549844

www.drentschepatrijshond.nl

Wilt u ook een Drent?

Ja ze zijn werkelijk prachtig! En een Drent heeft van huis uit ook een heel goedaardig karakter. Maar een Drent is ook een jachthond, heeft echt heel veel beweging nodig en een goede opvoeding: welke u zeker tijd gaat kosten. Voordat u een Drentse Patrijshond aan wilt gaan schaffen, leest u zich goed dan in over het karakter en laat u zich goed informeren door een erkende fokker of rasvereniging over dit mooie ras. Zie daarvoor bijvoorbeeld: www.dphcn.nl

Drentsche Patrijshond Klaas fan ’t Suydevelt

https://youtu.be/BJk3HhgJgAQ

Kennel fan't Suydevelt