Excursies neem contact op diverse mogelijkheden

Informatie:

Het Landgoed

Scholtenszathe is een modern landgoed. Samen met afnemers en consumenten creëren we meerwaarde voor mens, natuur en onderneming. Wij leveren aantoonbaar betrouwbare producten van hoge kwaliteit, met een minimale belasting van mens en milieu. Kortom: bestendige relaties, (h)eerlijk voedsel en een goed gevoel.


Prachtige foto’s van Dennis Hooiveld te koop via: www.werkaandemuur.nl

Wie zijn wij

Landgoed Scholtenszathe is in 1998 ontstaan uit de omvorming van de voormalige Maatschappij Klazienaveen.  Het landgoed is vernoemd naar de vroegere eigenaar Willem Albert Scholten die rond 1870 grote  veengebieden aankocht. De turf die werd gewonnen werd gebruikt als brandstof voor zijn fabrieken. Na de ontginning bleken de gronden uitermate geschikt te zijn voor de teelt van landbouwgewassen.

Op dit moment omvat het bedrijf een oppervlakte van ca. 1.000 hectare. Circa 300 hectare van deze oppervlakte is vanaf 1998 ingeplant met bos en heeft haar agrarische functie verloren. Daarnaast is er een bufferzone tussen het nieuwe bos en het hoogveengebied in het Oosterbos aangelegd van ca. 45 hectare. Sinds 2009 graast er een kudde Hereford runderen op deze bufferzone. De gronden die in gebruik zijn voor de akkerbouwmatige teelten zijn allen voor 75% omzoomd door houtopstanden.

Het grootste gedeelte van het bedrijf is in gebruik voor de teelt van akkerbouwgewassen. Met een gemotiveerd team van 12 vaste medewerkers wordt de teelt van deze gewassen grotendeels in eigen beheer uitgevoerd.

 

Afbeelding

Foto’s van Paul Bennink

Contact:

Scholtenskanaal OZ. 72

7889 VD  Klazienaveen-Noord

0591 349801

www.scholtenszathe.nl

(H)eerlijk Hereford Rundvlees

 

Weet u niet waar uw voedsel vandaan komt?

Wilt u genieten van heerlijk en eerlijk vlees. Maakt u dan eens kennis met de vleespakketten van Landgoed Scholtenszathe. De pakketten zijn samengesteld met vlees van de Hereford runderen die zijn geboren op Landgoed Scholtenszathe. Deze dieren hebben hun hele leven, zomer en winter in het bos en de aangrenzende natuurzone gegraasd. Het vlees is heerlijk mals en puur natuur.
De vleespakketten bevatten een mix van vleessoorten en iedere maand kunt u een keuze maken uit verschillende samenstellingen. De pakketten zijn minimaal 2 kg en de prijs is €13,–/kg.

 

Zonne-energie

In de zomer van 2013 is een start gemaakt met de aanleg van het zonne-energie park. Ruim 4.600 zonnepanelen zijn geplaatst op 8.880 m2 dakoppervlak. Samen goed voor een productie van 1.300 MegaWattuur per jaar. Bijna 3 maal het energieverbruik van het bedrijf. De extra geproduceerde energie wordt teruggeleverd aan het net. Voordat de zonnepanelen geplaatst zijn, zijn de asbesthoudende daken gesaneerd. Het bedrijf is nu volledig asbest vrij.

Biedt plaats voor 4600 zonnepanelen

Green Deal

De noodzakelijke aanpassing van de infrastructuur van het stroomnet is mede mogelijk gemaakt door een Green Deal met de provincie Drenthe.

Opent zonnepark Scholtenszathe

Landgoed Scholtenszathe