Informatie:

Groeten uit Grolloo

KunstKeet ‘Groeten uit Grolloo’ is stijlvol, rustiek en comfortabel ingericht. Je slaapt in een bedstede. Een ingenieus ontworpen mobiel toilet maakt deel uit van de inventaris. Het idee voor het kunstwerk van Merel Jonkheid (geboren in Drenthe) begon toen ze verdwaalde in het gebied rondom Grolloo. Deze ervaring heeft ze gecombineerd met de verhalen rondom Cuby and the Blizzards en Harry Muskee.

Logeren in de Keet ziet zij als een ontdekkingsreis voor groot en klein. Haar werkwijze is intuïtief en planmatig. Dit acryl schilderij begon met een projectie van het panorama-beeld rondom de keet en zit vol tegenstellingen: dichtbij – veraf; open – gesloten en vrijheid – geborgenheid. Een uitnodiging om op ontdekking te gaan. Maar om met Merel te spreken:” Taal schiet vaak te kort.”

Zelf zegt ze:

Het contrast tussen open en gesloten is typerend voor het Grolloërveen. Dit geldt niet alleen voor het landschap, als rasechte Drent zijn dit ook twee eigenschappen van mijn karakter die af en toe met elkaar in conflict zijn.
Denk je hier te veel over na, dan verlies je jezelf er in: je verdwaalt, en wel in datgene waarvan je dacht het op je duimpje te kennen. Telkens kom je iets nieuws tegen, nog niet ingevulde delen van het bestaan, jouw bestaan. Onontgonnen terrein waarbij je soms tot je knieën in het water staat. En een ding is onzeker, wat moet je ermee aan?
Ik heb een tip voor je. Wanneer je het pad kwijtraakt, stop met zoeken. Verdwalen is opeens een uiterst fijne staat van zijn.

 

Bekijk ook onze andere KunstKeten

 

 

Contact:

.0592 501418

www.kunstketen.nl

“Een geweldige ervaring!”
De KunstKeet ‘Groeten uit Grolloo’ stond afgelopen nacht voor het eerst op het bijzondere plekje aan het Grolloerveen.
Dit bijzondere verblijf werd door oud-collega’s aangeboden in de vorm van een waardebon (tip) aan onze gasten. In het door de oud-collega’s welkomstpakket zat een lekker flesje wijn en een dinerbon van Hofsteenge Grolloo. Ter inspiratie het ‘Keetzakboek’ er nog aan toe gevoegd.

Vanochtend hebben we onze gasten nog met een rijk gevulde ontbijtmand verrast… ‘Een geweldige ervaring’ was de 1e reactie..

 

Grolloerveen

impressie boerhaarshoeve kunstketen19

Je overnacht aan de rand van het Grolloërveen in het natuurgebied “Hart van Drenthe”. Een plek om tot rust te komen en inspiratie op te doen en maar 1,5 km verwijderd van het centrum van Grolloo met het C+B museum. Via een verharde weg bereik je de parkeerplaats ‘de blauwe steen ‘ en kom je bij de KunstKeet. Vanuit de KunstKeet heb je uitzicht op het uitgestrekte ven en o.a. de gedenksteen van Harry Muskee. De plek waar Harry Muskee, zanger van Cuby & the Blizzards het nummer “Through the Window of my Eyes” schreef.

Grollerholt

impressie groeten uit grolloo09

Aan de rand van het Grollerholt overnacht je in een klein historisch eikenbos met een cultuurhistorische geschiedenis. Hier werd de vergadering van Ridderschap en Eigenererfden gehouden om voor de bevolking belangrijke bestuurlijke beslissingen te nemen. Vanaf deze locatie kijk je uit over de westerhoek, de es ten zuiden van het dorpje Grolloo. Binnen enkele stappen zit je bovenop de steen waar in 1696 Willem III tot stadhouder werd verkozen. In de directe omgeving zijn mogelijkheden voor een heerlijk ontbijt of diner.

 

Kunstkeet Groeten uit Grolloo

Pin It on Pinterest