Informatie:

Een bijzonder mooi vakantiehuis in Drenthe!

 
 
In het mooie brinkendorp Eext vindt u de Leemstee, een schitterende oude boerderij. Eext ligt aan de rand van het Nationaal landschap Drentsche Aa, tussen de Akkers, bossen en heidevelden en is zeer centraal gelegen binnen: een half uurtje bent u in Assen of Groningen. 
 
 
Slapen tussen oude gebinten, lemen wanden en moderne architectuur
 
Een unieke en bijzonder sfeervol verblijf voor 2 tot 6 personen. U slaapt in het mooie voorhuis van de boerderij, welke in oud-drentse sfeer is verbouwd en ingericht. De Leemstee is een erg geliefde locatie, juist de liefhebbers van kunst en geschiedenis komen hier helemaal aan hun trekken. Maar ook de natuurliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek, gezien de omgeving zoveel natuurschoon te bieden heeft.
 
 
Bijzonder
 
Mooie oude rode plafonds, een echte bedstee en een schitterende houten vloer zijn behouden in het voorhuis. Dankzij een lange raampartij komt het mooie drentse zonlicht tot in het hart van de boerderij, de vide, de ruime hal en zelfs in de badkamer. De wanden van de boerderij zijn zeer sfeervol, omdat zij gestuct zijn in zachte aardetinten van leem. De deel met zijn zware indrukwekkende zware eiken gebinten, mooie oude plavuizen en heerlijke moderne keuken wordt soms ook gebruikt voor teken- of kookworkshops.
Zelf een workshop in de Leemstee geven? Klik hier voor de mogelijkheden!
 

 

 

 

Contact:

Nelleke Metselaar

Kloosterstraat 9

9463 PR  Eext

06 20737340

www.deleemstee.nl

Directe omgeving

In het dorp zelf vindt u enkele aardige restaurants, een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, fietsverhuur en Eext heeft een hunebed. Dankzij de centrale ligging van Eext, bent u zo in het mooie Zuidlaren, Groningen Stad of Assen. Maar wie Drenthe bezoekt, komt ook voor de prachtige natuur en ook dan is de Leemstee zeer mooi gelegen en een prima uitvalbasis om de Drentse Natuur te kunnen ontdekken!

Drents fotomodel (foto Rene Vos)

Drentse Aa inde buurt van Schipborg (foto van Harry Kors)

Boomkikker in Drenthe (Foto van Hennie van der Velde-Hut)

Natuurlijk Drents (foto van Ina Bloemendaal)

Voorproefje van de Drentse Wildernis

 

 

De Leemstee

Pin It on Pinterest