Vaar mee met De Snikke en laat u verrassen door dit bijzondere vaargebied van Drenthe!

De Snikke Johannes Veldkamp heeft een rijke historie. In 1883 vestigde meneer Veldkamp zich als landbouwer in het Drentse Tweede Exloërmond. Vanaf ongeveer 1900 begon hij her en der in Emmen en Valthe stukken veen op te kopen.

Eerst behoorde hij tot de groep van kleine verveners, maar later groeide het bedrijf naar een aanzienlijke omvang. In het mooie Friese Lemmer is zijn schip in 1907 gebouwd en in de afgelopen jaren gerestaureerd door de eigenaar in samenwerking met vrijwilligers van het Gilde Emmen.  

Anno nu, kunt u met De Snikke Johannes Veldkamp heerlijk mee varen en de veen regio van Drenthe vanaf het water beleven. U kunt er voor kiezen om individueel mee te gaan met een rondvaart of met uw groep De Snikke af te huren.

Speciale arrangementen

Ook is het mogelijk om een bezoek aan het Van Gogh Huis te brengen of aan het Veenpark tijdens uw rondvaart. Daarnaast kunt u aan boord ook kiezen voor catering en wordt u van harte welkom geheten door een zeer bezielde crew.

 

Secretariaat

Middenweg 85

7844 KV  Veenoord

06 42843512 (maandag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur)

www.snikke.nl

Alle vaarten starten in principe bij vaste ligplaatsen

Museum Meringa (zeker ook een bezoek waard) 

Stieltjeskanaal 2

7764 AJ  Zandpol

of aan het eind van de Oosterwijk WZ nr 93 te Oranjedorp.

In overleg zijn ook andere opstapplaatsen te realiseren.

 

Varen op een zonnige dag in mei.

WAT IS MOOIER DAN VAREN OP EEN ZONNIGE DAG.Varen met de snikke "Johannes Veldkamp" over het Koning Willem Alexanderkanaal. Deze groep had prachtig weer, dus genieten geblazen.Wilt u ook een keer zo genieten? Reserveer dan ook zo'n tocht. Alle informatie is te vinden op onze website.#vaartocht #emmen #drenthe

Posted by Snikke "Johannes Veldkamp" on Saturday, May 26, 2018

Museum Meringa

Oranjedorp

Van Gogh Huis Nieuw- Amsterdam