In een geweldig bootje varen om het Venetië van het Noorden vanaf het water te kunnen aanschouwen, dat hoort natuurlijk bij een geslaagd dagje uit in Giethoorn! 

Nabij Meppel en net over de Drentse grens vindt u het pittoreske dorpje Giethoorn. Het ligt midden in het Natuurgebied De Wieden en bovenin de Kop van Overijssel.

Langs de grachten liggen de 18e en 19e eeuwse rietgedekte boerderijen en vervenershuisjes verscholen tussen de schitterende tuinen en hoge houten bruggetjes. Het is dan ook niet vreemd dat naast toeristen, ook filosofen, dichters en kunstschilders juist hier zo graag vertoeven.

De Vloot van Giethoorn

U kent ongetwijfeld de Giethoornse punter, maar anno nu varen er diverse leuke boten, sloepen, kano’s en sup boards door de grachten van Giethoorn. Giethoorn.com werkt samen met 25 watersportbedrijven en heeft daardoor de grootste vloot van Giethoorn voor u online.

U kunt via Giethoorn.com super makkelijk een bootje reserveren, mee gaan met een rondvaartboot of een exclusief arrangement met diner of activiteit boeken. Zodat u zeker weet dat als u naar Giethoorn gaat, u ook daadwerkelijk gaat varen.

Waarom is Giethoorn zo wereldberoemd!

Fanfare, het speelflimdebuut van Bert Haanstra zette in 1958 Giethoorn in één klap totaal op de toeristische kaart van Nederland. Vanaf de jaren 1970 ontdekken ook buitenlandse toeristen, vooral uit de buurlanden Duitsland en België het dorpje. In 2005 weet de Giethoornse hoteleigenaar Gabriella Esselbrugge via het Holland Marketing kantoor in Beijing met succes haar dorp te promoten in China.

Sindsdien is het dorp een absolute highlight geworden van Europa voor de Chinese toerist. Sinds 2010 weten ook de Arabieren de weg te vinden en anno nu zoeken veel Nederlandse toeristen, die als kind Giethoorn al bezochten met hun ouders, Giethoorn weer op met hun kinderen!

Naast water is er nog zo veel meer te beleven in Giethoorn

  • heerlijke terrassen, cafés en restaurants 
  • twee indrukwekkende musea
  • gave interactieve games
  • diverse land activiteiten
  • talrijke overnachtings mogelijkheden
  • fietsverhuur
  • leuke winkels met streekproducten & souvernirs 
  • meerdere festivals en events
  • ZIE VOOR ALLES IN GIETHOORN DE MOOIE SITE  WWW.GIETHOORN.COM 

 

 

 

Giethoorn.com