Bouw een elektrische gitaar met Guitars Recycled in vier uur!

In vier uur een elektrische gitaar bouwen en afstellen, kan dat? Echt?

Nou en of, en het is ontzettend leuk. Na de workshop heb je voldoende kennis om zelf een gitaar goed onder handen te nemen. Vrijwel iedere dag mogelijk, meestal van 13.00 tot 17.00. In de meeste gevallen één deelnemer, soms twee. Meer dan twee op speciale afspraak.

Ik heb genoeg gebruikte Fender onderdelen van Stratocaster, Telecaster en Precision Bas om daarmee een instrument in elkaar te zetten.

Nog belangrijker is het dat we de setup (afstelling) helemaal doorlopen. Een goede setup maakt van een middelmatige Chinese Stratocaster een goed speelbaar instrument, omgekeerd kan een slechte setup van een super dure custom built Statocaster een onbespeelbare puinhoop maken.

Als we mijn onderdelen gebruiken dan blijft het instrument mijn eigendom, gaat weer uit elkaar voorde volgende workshop. Soms wel jammer, maar ja ….

 

 

Bert van der Moer

Assen

06 13255850

www.guitarsrecycled.nl

Op afspraak is het ook mogelijk om je eigen onderdelen, of een bouwpakket mee te nemen. Bouwpakket kan ik eventueel voor je bestellen.

In alle workshops is het ook mogelijk om een eigen gitaar of  kit met een probleem mee te nemen, dan besteden we daar naar wens tijd aan. Heb al veel rare gevallen meegemaakt, altijd leuk om op te lossen.

Het maken van een body en een neck uit een stuk hout is een heel ander onderwerp, misschien voeg ik dat volgende jaar toe. Nieuw is een workshop cq  spoedcursusje gitaar elektronica. We behandelen wat basis theorie elektronica, oefenen solderen en maken een modificatie op de standaard Strat configuratie. Meer info over gitaarbouw, zie de website www.guitarsrecycled.nl

 

Guitars Recycled Assen

Pin It on Pinterest