Informatie:

NIEUW! 3 daagse workshop portret

inclusief lunch en verblijf.

Kunstplek Afterdaan biedt een 3 daagse workshop portret schilderen naar foto. Onder professionele leiding kun je op het atelier in Elim stap voor stap kennis maken met de fascinerende en uitdagende klassieke technieken van het schilderen met olieverf (alkyd) in verschillende lagen. Onderschilderingen, withoging en glaceren zijn daarbij de fases die tot een bijzonder en gelijkend werk zullen leiden.

• De techniek

Ons uitgangspunt is werken vanuit foto’s. Via diverse methodes worden de essentiële

kenmerken overgebracht op paneel of linnen. Vervolgens worden de donkere en schaduwpartijen in een neutrale bruine of grijze tint uitgewerkt. Na fixatie volgt de withoging. Met witte tinten worden de hoogste lichtwaardes en punten benadrukt. Daarna volgen er diverse transparante lagen voor de kleur en de definitieve verfijning.

• Materiaal

Er wordt gewerkt met olieverf (alkyd) op linnen (30 x 40 cm) of paneel (20 x 25 cm).

Als medium gebruiken we lijnolie en reukloze terpentine voor het cleanen van het materiaal.

Voor de transparante lagen, lijnolie/glaceermedium en liquid-versneller.

• Het verblijf

Kunstplek Afterdaan heeft de beschikking over een uitstekend ingericht (vakantie)verblijf voor maximaal 4 personen (2 slaapkamers). De woning heeft een volledige keuken, eetkamer, woonkamer (met semi-open haard), badkamer met douche en toilet en een 2e toilet op de begane grond.

Zie ook de site > www.vakantiewoningindrente.nl

• Programma

1e dag (dinsdag) aankomst in de ochtend. Lunch om 13.00 uur. Workshop van 14 – 16.30 uur.

2e dag (woensdag) Workshop van 11 – 16.30 uur. Lunch om 13.00 uur.

3e dag (donderdag) Workshop van 11 – 16.30 uur. Lunch om 13.00 uur.

het Andere portret

Ivo Winnubst

Beeldend Kunstenaar Ivo Winnubst (1950 Amsterdam) kent de laatste jaren een fascinatie voor het Andere Portret. Hij genoot zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1972 tot 1977) en kreeg daar o.a. les van gerenommeerde docenten/kunstenaars als Piet Klaasse en Herman Gordijn. Piet Klaasse bracht hem het begrip omtrent de kracht van de lijn bij en Herman Gordijn leerde hem het karakter en de uitstraling van de te portretteren persoon vast te leggen in de traditionele olieverftechnieken met behulp van glacering en withoging. Het geleerde van deze

twee ‘kunstwijzen’ heeft lang gesudderd binnen het oeuvre en kent pas de laatste jaren een verrassende en gedurfde uitingsvorm.

Contact:

kunstplek Afterdaan

Carstensdijk 148

7916RC Elim (gemeente Hoogeveen)

0528 35 26 34

06 43794832

www.afterdaan.nl

Open Atelier Model op de zaterdag

Regelmatig organiseert kunstplek Afterdaan op zaterdag een hele dag ‘Open Atelier’ onder leiding van beeldend kunstenaar Ivo Winnubst. In het atelier van Afterdaan in Elim wordt dan gewerkt naar levend model, zowel naakt, gekleed als portret. Deelnemers kunnen werken naar hun eigen inzicht, met eigen materiaal, in eigen tempo. Er heerst een prettige werksfeer, waarbij voortdurend technische en artistieke uitwisselingen plaatsvinden, al naar gelang de behoefte en reeds aanwezige vaardigheid van de deelnemers. Tekenend of schilderend, in zwart/wit of kleur, het hele model of een deel ervan, figuratief of realistisch, expressief of naturalistisch. Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet overgeslagen. Voor koffie, thee en fris wordt gezorgd en ook behoort een smakelijke lunch bij het pakket.

 

 

 

Pin It on Pinterest