Beleef de workshops raku stoken onder leiding van kunstenaarsduo Jessica Lelieveld en Wilma Wassing in het mooie Drentse Norg!

Wat:

Raku-workshops!

Raku is een al eeuwenoude, van oorsprong Japanse keramische stookmethode. Raku betekent vreugde, geluk en ongedwongenheid en dat is ook wat je gaat beleven die dag. 

Uiteindelijk ga je naar huis met unieke raku gestookte werkstukken en hopen we dat je weer gevoeld hebt hoe het is om; een leeg hoofd te hebben, te onthaasten, te verwonderen. 

Voor wie: 

Voor iedereen die het leuk vindt om met klei te werken, vieze handen te krijgen, van verrassingen houdt, gek is op de craquelé effecten, buiten bezig te zijn en het niet erg vindt om “stinkend” naar rook, naar huis te gaan.

Door wie:

Beeldend kunstenaars Jessica Lelieveld en Wilma Wassing organiseren en begeleiden deze workshops. Zij werken al heel wat jaren samen en maken er samen met de deelnemers een topdag van. 

De workshop bestaat uit 2 delen; een dagdeel vormen en een hele dag waarin geglazuurd en gestookt wordt. 

www.wilmawassing.nl 

www.jessicalelieveld.nl  

 

Atelier ‘De Rode Schuur’

Brinkstraat 1

9331 JC  Norg

06 26876188

www.wilmawassing.nl

Atelierbezoek graag op afspraak

Waar: 

In en rondom Atelier De Rode Schuur. 

Atelier De Rode Schuur is de werkplek van Wilma Wassing en is onderdeel van het Kunsterf Norg. In het centrum van Norg staat de monumentale boerderij met het ruime historische boerenerf in een schitterende omgeving. 

Het is alsof de tijd hier stil heeft gestaan; een verstillende romantiek om een hele dag heerlijk kunstzinnig en ambachtelijk in bezig te zijn.  

 

 

Atelier ‘De Rode Schuur’

Pin It on Pinterest