Workshop Drentse wolf in pastelkrijt 

Tijdens deze gezellige en leerzame workshop gaan we met zijn allen een wolf tekenen. Dit doen we in pastelkrijt op velourspapier.  Het velourspapier is een dik vel papier, met daarop een fluwelen laagje. Dit zorgt er samen met het krijt voor, dat de tekening een zacht karakter krijgt. Dat komt goed uit, want zo komt dit mooie dier goed tot zijn recht. Tekenervaring is niet nodig.  Ook wanneer je nog nooit hebt getekend, is deze workshop goed te volgen en neem je een mooi resultaat mee naar huis.  

De workshop start om elf uur. Voordat we aan de slag gaan is er eerst een kopje koffie, thee of cappuccino met wat lekkers. We beginnen rustig met eenvoudige oefeningen om het materiaal een beetje te leren kennen. Daarna begint het grote werk, en leggen we de eerste hand aan ons portret van de Drentse wolf.

Tijdens de middagpauze is er een lunch die door het atelier wordt verzorgd. Wanneer we de inwendige mens versterkt hebben, gaan we stapsgewijs weer verder met ons portret. De workshop is rond vijf uur afgelopen.

 

 

Anita de Vries

Noorderdiep 81

7876 CD Valthermond

06 12497654

 

www.atelieranimaux.com

Materialen en gebruik van materialen zijn bij de workshop inbegrepen, dus je hoeft wat dat betreft niets mee te nemen. Wat wel handig is om mee te nemen is iets om je tekening in te vervoeren, bijvoorbeeld een tekenmap, een grote kartonnen envelop (formaat schetsboek) of bijvoorbeeld een A3 schetsboek.

 

De workshop wordt al naar gelang de grootte van de groep gegeven in het gezellige atelier in Valthermond, of in Exloo. De groepen zijn klein, tot acht personen, dus er is veel persoonlijke aandacht. Opgave kan via de website www.atelieranimaux.com. Ook voor meer informatie over workshops of over het atelier kun je hier terecht. 

 

Atelier Animaux Valthermond