Valkenier Martin Bank is sinds 2002 officieel erkend valkenier. Dat betekent dat Martin met de Havik,  Slechtvalk en Harris Hawk mag jagen in de vrije natuur op dieren waarvan de Wet zegt dat die diersoorten bejaagbaar zijn in een bepaalde periode van het jaar. Deze dieren veroorzaken door hun aanwezigheid, vaak in grote getalen, schade aan land-en tuinbouwgewassen.  Ook diersoorten kunnen door hun massale aanwezigheid een gevaar vormen voor de verkeers- of luchtverkeersveiligheid. Op vuilnis overslagterreien of vuilnisbelten wordt de valknier ingezet om te voorkomen dat meeuwen, kauwen en kraaien het afval meenemen en verspreiden over de landerijen of bebouwde kommen waardoor de volksgezondheid in gevaar kan komen.  

Valkenier zijn betekend dat heel veel tijd gestoken wordt in het africhten en trainen van de roofvogels. Elke roofvogel heeft een specifieke manier van jagen, zodat je als valkenier wel moet weten met welke roofvogel bestrijd je de eerder genoemde schade door vogels of zoogdieren zoals konijn. Elke roofvogels heeft zijn eigen speciale wijze van training nodig om tot een goed resultaat  te komen. 

Tijdens de Workshop die Martin verzorgt zullen alle aspecten van het trainen, africhting, huisvesting en verzorgen van zijn roofvogels aan bod komen. Ook de wettelijke verplichtingen waaraan de valkenier met zijn vogels moet voldoen, worden besproken. En natuurlijk wordt er met de verschillende vogels gevlogen op de kunstprooi ( niet gejaagd ).U kunt van heel dichtbij een prachtige roofvogel observeren en mogelijk zelf even op de handschoen nemen.

 

 

Martin is zeer enthousiaste man met heel veel kennis over de natuur in het algemeen, en in het bijzonder de roofvogels en met veel toewijding zijn verhaal als valkenier zal vertellen. 

 

Info workshop

De workshop wordt in overleg met u verzorgt op een geschikte locatie en zal ongeveer een dagdeel ( 4 uur) duren. 

Er kunnen per workshop max. 5 personen meedoen. Minimale leeftijd 18 jaar.

De kosten voor een workshop is op maat gesneden en is afhankelijk van locatie en verdere afspraken.

U kunt zich opgeven via het email adres martin@valkenier-griffon.nl of 

valkeniermartinbank@gmail.com en de site is te bezoeken op www.valkenier-griffon.nl

 

Valkerij Griffon