Boerderijwinkel De Hanse Hof

Vlees van onze koeien en varkens, eieren van onze kippen, groente en fruit uit onze tuin. Dat is het belangrijkste wat we verkopen in onze boerderijwinkel.

Verder is onze winkel gevuld met streek- en biologische producten, cadeauartikelen en zelfgemaakte houtwerken. In een van onze hooischuren is een tweedehands winkeltje gevestigd.

Op onze boerderij werken we zoveel mogelijk als een kringloop. We gooien praktisch niets weg, we hergebruiken zoveel als mogelijk. En we proberen zelfvoorzienend te zijn. 

Zo komt het voer voor de dieren, zoals hooi, graan en mais van ons land en bemesten we het land vervolgens weer met de mest van onze dieren.

 

 

 

Jo & Jolanda

Smalbroek 14

9410 AA  Beilen

06 83980037

www.dehansehof.nl

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Zaterdag, zondag en maandag gesloten.

Onze dieren

Buiten in de wei lopen onze koeien van het ras Hereford. Deze koeien staan bekend om hun karakteristieke kop en sociale karakter. In de stal met aangrenzend buitenverblijf scharrelen Bentheimer varkens rond. Op de boerderij zijn ook paarden, geiten, schapen en konijnen. Achter op het erf staat een grote kas waar we het hele jaar door groente in verbouwen. Voor op het erf is de groentetuin aangelegd. Hier werken we samen mét de natuur: bestrijdingsmiddelen zijn uit den boze.

Zorgboerderij
Naast het produceren en verkopen van voedsel heeft de boerderij een maatschappelijke functie. Jongeren en volwassenen met autisme en bijkomende problematiek zoals een verstandelijke beperking en/of psychische problemen, vinden hier een zinvolle dagbesteding. Hun werkzaamheden bestaan onder andere uit het verzorgen van het vee, het werk op het land en het onderhouden van het erf en de verblijven.

Om ’s winters behaaglijk te kunnen zitten in de kantine, wordt er regelmatig brandhout gezaagd en gekloofd. Ook worden hier de houtwerken gemaakt. Voor ons is het belangrijk dat iedereen werk verricht dat niet alleen waardevol is, maar ook aansluit bij ontwikkeldoelen en wensen.

 

Landwinkel De Hanse Hof

Pin It on Pinterest