‘t Schoone Schoap

Sinds 2002 worden er bij ‘t Schoone Schoap dagelijks honderden schapen gemolken. De melk wordt door diverse bedrijven verwerkt tot heerlijke biologische producten.

Niet alleen harde, zachte en kruidenkazen maar ook yoghurt en ijs. Doordat schapenmelk een ander eiwit bevat dan reguliere koemelk worden deze producten beter verdragen door mensen met een koemelkallergie. Daarnaast is schapenzuivel ook heel romig en zacht van smaak.

In onze boerderijwinkel verkopen wij niet alleen schapenzuivel en lamsvlees maar ook kleinschalig en ambachtelijk vervaardigde producten uit de regio.

Een greep uit ons assortiment streekproducten: honing, jam, koffie, kruidenthee, bier, cider, wijn, limonade, zeep, sojakaarsen. De winkel is een gezellige mix van nostalgie en lekkers om jezelf te verwennen of cadeau te geven.

Heerlijk landelijk terras

Bij mooi weer schenken wij koffie & thee en schapenijs op het terras met weids uitzicht naar de Duitse grens.

Europaweg 37

7766 AA  Nieuw-Schoonebeek

06 40749890

www.facebook.com

Openingstijden

Geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

NB:    De stallen zijn niet vrij toegankelijk. Een rondleiding kan wel verzorgd worden op afspraak!

Zorgboerderij

Ons motto: Meehelpen op een echte boerderij en met een big smile naar huis. Dat staat ook op een spandoek die in de winkel hangt … iedereen werkt, naar eigen kunnen, mee met alle werkzaamheden die er te doen zijn: Melken, Voergoot schoon vegen, Uitmesten en stro in doen, Verweiden, Schoonhouden van stal en Erf, Verzorgen van de andere dieren: kippen, pony, honden (dus mijn beesten 🙂 en In de groententuin.

Natuurlijk Groenbeheer met schapen

 
 
Het groenbeheer doen we voornamelijk voor de Gemeente en Erkende Overlegpartners maar ook voor particulieren met een stuk grond waar ze te weinig tijd voor hebben. Denk aan braakliggende bouwterreinen, ijsbanen, op parken e.d. Wij komen met onze hulpboeren, zetten een tijdelijke afrastering en water neer en laten een groep schapen het stuk afgrazen. Na die tijd ruimen we de weidenetten op en wordt er nagemaaid omdat er altijd stengels blijven staan. We krijgen altijd heel veel bekijks en positieve reacties van omwonenden.
 
Meer informatie over onze boerderij vindt u op onze facebookpagina https://nl-nl.facebook.com/tSchooneSchoap
 

Graag tot ziens!

Biologische schapenmelkerij en boerderijwinkel 't Schoone Schoap