Weet wat je eet!

(H)Eerlijk,biologisch rundvlees, puur en uit de natuur.

BoerenBeef, een uniek stukje rundvlees, van biologische koeien die gehouden worden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Verkrijgbaar in onze boerderijwinkel of online te bestellen via onze website.

Wij zijn Jaap en Elvira van Maanen en samen met onze 3 kinderen: Stijn (4), Lise (2) en Anna (0), zijn wij sinds november 2018 natuurboer op boerderij de Hooge Stoep in Nieuw-Balinge. Wij houden hier zo’n 170 stuks rundvee van het ras Limousin. Samen met deze runderen verzorgen wij het natuurbeheer van diverse stukken land in een 4tal natuurgebieden.

Limousin koeien

Onze Limousin grazen zo’n 7 a 8 maanden (dat zijn meer dan 200 dagen) in natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Hier doen zij zich tegoed aan een kruidenrijk grasbuffet. Ze groeien langzaam, wij geven ze daar de tijd voor. Ze bewegen veel, zelfs in de winter, wanneer ze in onze ruime strostallen verblijven.

Ook ‘s winters voeren we ze enkel met producten die we zelf geoogst hebben in de diverse natuurgebieden die we beheren. Dit zijn alleen grassen (zoals kruidenrijk hooi en luzerne), onze koeien zijn dan ook volledig grasgevoerd.

 

 

 

Verlengde Middenraai 15

7938  PA  Nieuw Balinge

06 13062229

 

 
 

Eigen vlees

De combinatie van deze factoren levert een (h)eerlijk, mals en smakelijk stuk vlees.  Dit grasgevoerde,biologische rundvlees is te verkrijgen onder onze eigen merknaam ‘BoerenBeef’ en te koop in onze boerderijwinkel of online te bestellen op onze website.  

Onze uitdaging is het hele dier van kop tot staart te verkopen. We vertellen daarom graag iets meer over diverse stukken vlees op onze Facebookpagina  en via instagram . Hier vertellen we ook meer over onze manier van werken, over ons vee en nog veel meer.
Op onze website vind je natuurlijk ook alle info.

Boerderijwinkel
 
In onze boerderijwinkel verkopen we naast het vlees van onze eigen runderen, nog veel meer biologische- en streekproducten. Denk hierbij aan kaas en eieren, maar ook varkens- en kippenvlees, kruiden, wijnen, sappen en ijs. Ook diverse snackproducten, borrelplankjes en cadeautjes zijn bij ons verkijgbaar.  In  de winter, wanneer het vee op stal staat, ben je vrij om een kijkje te nemen in de stallen en vertellen we je graag meer over onze manier van boeren en wat leuke weetjes over de koeien. Wil je dat we echt uitgebreid de tijd hebben voor jou boerderijbeleving, maak dan een afspraak voor een rondleiding. Wij vinden het belangrijk dat mensen weten waar hun voedsel vandaan komt en maken we graag tijd om een en andere te vertellen en te laten zien.
 
 
 

Openingstijden boerderijwinkel

Vrijdag van 13.00 uur tot en met 18.00 uur.

Zaterdag van 0.900 uur tot en met 13.00 uur.

 

BoerenBeef