Informatie:

Frank’s Food Company is klein maar fijn en verkoopt de lekkerste biologische wijn, bier, honing en delicatessen via een aantal gespecialiseerde webshops. Frank is altijd op zoek naar nieuwe wijnvondsten en ander lekkers: via de blog kun je zijn culinaire avonturen volgen. Hieronder een persoonlijk verhaal over het hoe en waarom van zijn food company!

Het begon als liefhebberij…
…. en dat is het nog steeds! Ik hou simpelweg van goed en lekker eten en drinken, dus een webshop in wijn was niet zo’n heel raar idee. Dat idee voor mijn eerste wijnshop – BiologischeWijnwinkel.nl – ontstond eind 2009. Tijdens het kerstdiner heb ik het ‘wereldkundig’ gemaakt. Het duurde nog tot september 2010 voordat deze shop echt live stond, maar nog geen vijf minuten later had ik de eerste bestelling binnen. Daarna ging het harder. Het jaar daarop, lanceerde ik eenzelfde shop in België:BiologischeWijnwinkel.be was een feit. De kelder onder ons huis puilde snel gezellig uit.

Inmiddels zijn de wijnen verhuisd naar een professionele opslag en zijn we ook gestart met het importeren van wijnen. Mijn bio-wijn-imperiumpje breidt steeds verder uit, maar het gaat mij niet om grootte, maar om smaak. Ik zoek naar wijnen die bijzonder zijn, liefst van inheemse, authentieke druivenrassen. Die wijnen importeer ik en we vullen ze aan met meer gangbare wijnen van andere leveranciers. Op deze manier vind je bij mij bijzondere, exclusieve wijnen en alledaagse wijnen. Altijd biologisch of biodynamisch en altijd bomvol smaak.

Lekker bio, lekker lokaal
Ik ben een groen kereltje. Biologisch was voor mij dus heel logisch, want biologische druiven zijn puur natuur. De biowijnboer heeft liefde voor alles wat leeft in en om zijn wijngaard. Dat vind ik mooi en dat mag ik graag verkopen. Mooie producten uit de buurt – ik woon in Benneveld, het best bewaarde geheim van Drenthe – hebben ook mijn aandacht. Ambachtelijke, lokale producten van prachtboeren en vakmensen. Heerlijk! Ik vind het belangrijk om te weten wat ik eet en welke mensen mijn eten bereiden. Ik mag me graag laven aan die verhalen, het liefst onder het genot van een goed glas wijn. In mijn vrije tijd ben ik bestuurslid bij Slow Food Noord-Nederland. De gedachte van Slow Food sluit perfect aan bij mijn eigen visie op echt en eerlijk eten. Een betere wereld begint wat mij betreft op je bord.

 

Contact:

Bennevelderstraat 46

7856 TC  Benneveld

085 3038435

www.franksfood.nl

www.biologischewijnwinkel.nl

www.biologischbier.nl

Openingstijden

6 dagen per week (ma-za) bereikbaar van 9:00 – 21:00 uur.

Bijtjes, biertjes en boekweit
In mijn eigen (moes)tuin ben ik het imker avontuur aangegaan: lang van gedroomd, maar nu is mijn eigen imkerij een feit! Met t Soete Leven is de cirkel rond, want zonder die geel-zwarte rakkers geen voedsel en geen druppel wijn. Bijen zijn ongelooflijk belangrijk voor onze voedselvoorziening en ontzettend interessant om mee bezig te zijn.

Met wat mensen uit de buurt ben ik ook ooit in een bierbrouwprojectje gestapt. Ik ben daar ook weer uitgestapt – vanwege tijdgebrek – maar ook bier blijft trekken… Daar ga ik zeker nog eens wat mee doen, maar nu ik imker ben heb ik mijn bakens verzet en ga ik me komend jaar richten op boekweit. Een vergeten (pseudo)graan, dat hier in Drenthe ooit volop werd verbouwd. Erg lekker in pannenkoeken en een perfecte drachtplant voor bijen. Ik ben met het Drentse Landschap in gesprek om een strook land van hen in te zaaien. Ik zal mijn bijen daarop laten vliegen voor boekweithoning en we zullen trachten de boekweit te oogsten. Je schijnt er ook bier van te kunnen brouwen. Het zou zomaar kunnen dat een eigen honing-boekweit-biertje mijn volgende project is…..(NOTE NATUURLIJK NOORDEN inmiddels is Frank zijn droom uitgekomen!!!)

Smakelijk groet,

Frank Rozendaal

 

Het eigen biobiertje al weer 1 jaar oud hoera!

 

 

FRANK'S FOOD COMPANY BENNEVELD