Informatie:

“Bêd en brochje”, Fries voor Logies en Ontbijt, maar dan ook op de Friese manier, dat wil zeggen, gastvrij, gezellige ontspannen sfeer, prima bedden en een heerlijk en uitgebreid ontbijt met o.a. typische Friese produkten!

Historie

Grenzend aan het merengebied van Friesland en midden in het klei-weidegebied, gelegen tussen Leeuwarden en Grou vindt u de Oenemastate. Deze prachtige groene B&B heeft een geschiedenis welke terugvoert tot in de vroege Middeleeuwen. De naam van de stins is ontleend aan de toenmalige familie Oenema. Na een brand in 1828 werd het slot voor een groot deel verwoest en werd het huidige Oenema herbouwd van de overgebleven materialen. Gedeeltelijk omzoomd door een laan met lindenbomen heeft het terrein(op oude terpgrond) een oppervlakte van maar liefst twee hectare. U vindt er bijzonder mooie oude fruit- en notenbomen, een zeer gevariëerde beplanting met veel geurende bloemen en een kruidentuin. Het is dankzij de diverse zitjes in de tuin dan ook echt genieten van de schoonheid van de Oenemastate buiten.

Bij de Oenemastate mag u zelf kiezen

U heeft de keuze uit gezellig ingerichte tweepersoons kamers ruime en intiem ingerichte appartementen met douche en/of bad, wc, en volledig ingerichte keuken. Dineren kunt u of in de opkamer of in de tuinkamer.  Zeer bijzonder te noemen is dat het fruit vers en onbespoten komt uit de eigen boomgaard en het eitje een heerlijk eigen scharreleitje is bij het ontbijt! Er wordt hier met zeer veel liefde voor u gekookt, u kunt zelfs een drie-gangen diner proeven, met soep vooraf, vlees of vis, gebakken of gekookte aardappelen en drie verse groenten en een nagerecht.

 

 

Contact:

Fam. J de Boer

Bredyk 215

9098 BV Wytgaard

058 2551516

06 53613021
06 53236017

www.oenemastate-wytgaard.nl

Beleef de Oenemastate

U mag zelfs op verzoek de oude voorkamer van de prachtige state bekijken en voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om een nacht door te brengen in een van de bedsteden. Deze unieke ervaring voor elke cultuurliefhebber zult u maar zo niet ergens anders kunnen vinden.

Bijzonder

De familie de Boer heeft een filosofie dat zij dit schitterende monument moeten delen met hun gasten. De liefde voor de locatie is dan ook echt te voelen en niet voor niets komen de gasten hier graag weer terug! Wij van Natuurlijk Noorden vinden de Oenemastate echt heel bijzonder en een absolute aanrader als u van cultuur, harmonie, natuur en goed en eerlijk eten kan houden!

15.,  9089 BV Wytgaard

 

Oenemastate

Pin It on Pinterest