Informatie:

Ontdek een Fries fruitparadijs!

De Lauwershof is een klein biologisch fruitbedrijf vlakbij het Lauwersmeer, aan de Friese kant , zo tussen Dokkum en Kollum. Alle soorten fruit worden hier geteeld, behalve blauwe bessen, want die groeien niet op de klei.

 Als je fruit teelt ben je je erg bewust van de seizoenen: de kale takken krijgen in de loop van de lente  een groene jas en prachtige bloesems. Bijen en hommels zoemen dan rond en bestuiven de bloemen. In de loop van de zomer worden er steeds meer vruchten rijp en kunnen geoogst worden, zoals de verschillende soorten bessen, kersen en frambozen. De herfst is de oogsttijd van de meeste appels en peren, die grotendeels in de koelcel na gaan rijpen voordat ze verkocht worden.

Contact:

Mounebuorren 2A

9132 EG  ENGWIERUM

06 51256674

www.lauwershof.com

Maandag tot en met zaterdag, van 9.00 tot 17.30 uur

Na de oogsttijd krijgen bomen en struiken hun voorraad vaste mest( van onze eigen dieren) of compost en dan kunnen ze in winterrust gaan en krachten opdoen voor het nieuwe seizoen. Waarna de cyclus weer kan beginnen….
Vanaf eind juni komen de mensen  hier het verse fruit kopen: in de loop der jaren is er een grote klantenkring opgebouwd. Ook gaat een deel van het fruit( en van de zelfgemaakte jam, sappen en siropen) naar webwinkels als Bioweb Friesland en naar de Streekboer.
Wees welkom op de Lauwershof, het fruitparadijs in Engwierum!

 

De Lauwershof

Pin It on Pinterest