Informatie:

Kameleon Terherne, van en voor drie generaties!

Avonturen Eiland
Op het avontureneiland word je ontvangen door een kameleonfiguur die je meteen wegwijs maakt. Er zijn spannende paden die je leiden over en langs het water, door de bomen en over de moerassen. Blijf jij schoon? Touwslingeren, polsstokspringen over de sloot, van de kabelbaan, er is van alles te doen.

Laarshengelen in de poedelpoel, potje klinkhamergolf, kan jij je veters strikken? Dan valt er van alles te beleven!
Op het eiland is ook het eten en drinken een belevenis voor jong en oud, je kan zelf van alles bakken op het open vuur bij de Opkikker. Al vanaf €1,50 kan je te kust en te keur(geen pin op eiland). Weer naar de vaste wal of naar het Dorp Lenten? Het leuke is dat je zelf, in goed overleg, bepaalt wanneer je terug vaart met de veerdienst. Wees wel op tijd want de laatste boot naar het eiland vaart tegen 14.30u.

Rondomvaart en Kameleonboerderij
Stap aan boord van één van onze boerenpramen geduwd door de Kameleon. Vaar over de prachtige Terhernsterpoelen. Je wordt gegid zijn burgers van Lenten, zij vertellen tijdens de rondvaart alles over het dorp, de omgeving en natuurlijk de films en de boeken. Tijdens het varen worden kinderen echte speurneuzen door mee te helpen een probleem van veldwachter zwart op te lossen. Het is mogelijk om aan het eind van de rondomvaart af te stappen op het avonturen eiland. Bij slecht weer is de praam overdekt.

Kameleonboerderij met Dorp Lenten, ook bij slecht weer!
Op drie minuten lopen van het Botenstation staat midden in het dorp de Kameleonboerderij. Hier is levensgroot het Kameleondorp Lenten in nagebouwd waar je zomaar de bewoners van het dorp tegen kunt komen. Bijzonder; er zijn pratende melkbussen in het dorp. Deze melkbussen staan op verschillende bushaltes in het dorp en zij vertellen stuk voor stuk het dorpsmysterie. Zo word je door het hele dorp geleid. De cel van Zwart, het gemeentehuis, huis van de familie klinkhamer, de smederij. In de molen de Woudaap en de dorpskerk kun je zelfs drie verdiepingen omhoog. Onderweg vind je de aanwijzingen die helpen het mysterie op te lossen. De oplossing kun je op de post doen in ons eigen postkantoor en wie weet win je een prijs! Altijd icm rondvaart of dagkaart eiland.

 

Contact:

 

Koailân 2
8493LA Terherne

0566 689910

www.kameleonterherne.nl

Openingstijden

Alle weekeinden, erkende feestdagen en de meeste vakanties geopend* van 10.00 -17.00 u.

Theetuin, Speelerf en Paal43
Naast de theetuin, met terras, vind je het grote speelerf. 1500m2 groot met onder andere boomhutten, een gestrand piratenschip, de klimkei en het waterspeeltoestel. De kans is groot dat hier de vrijwillige brandweer van Lenten hulp nodig heeft bij het hanteren van de spuit. Naast het beachvolleybalveld staat Paal 43 die met slecht weer zijn terrasdeuren opent en toegang geeft tot het grote overdekte speelerf.

Café Vrolijk
In het voorhuis van de Kameleonboerderij is het in het café Vrolijk goed vertoeven. Voor heerlijke koffie, gebak, een kleine kaart en een drankje.

Een leuk voordeel voor een spontaan dagje uit, reserveren is niet nodig, wel even checken of we open zijn.Oh ja, in Terherne is parkeren nog gratis!

Kameleon Terherne