Informatie:

Een luxe hotel voor groepen!

Nog geen 100 kilometer van Amsterdam, in een prachtig gerenoveerde authentieke boerderij van het Fries platteland vind je ” De Welstand”. Slechts 2 km van de Waddenzee, tussen Makkum en Harlingen midden in de natuur. De locatie is geschikt voor groepen van 40 tot 60 personen en doet zijn naam eer aan: je zou het met gemak een erg luxe hotel kunnen noemen voor groepen!

Ecologisch verantwoorde vakantie

De boerderij is dankzij zonnecollectoren, zonnepanelen en warmtepompen geheel energieneutraal. Energie wordt opgewekt met windmolens en zonnepanelen. Zonnecollectoren nemen warmte op die ze in de grond opslaan voor gebruik in de winter. Rioolwater wordt gezuiverd met een speciale helofytenfilter (een filter waarbij o.a. planten worden gebruikt om het water te zuiveren).

Even binnen kijken!

 

 

 

Contact:

Familie Duindam

Molenlaan 52

8749 TH  Pingjum

06 14450488

www.dewelstand.nl

Stroom

De Welstand wekt zelf stroom op met 2 kleine windturbines van 9 en 10 m. hoog. Deze turbines zijn 3,2 en 6 kW en maken alleen geluid bij harde wind. Er zijn 130 zonnepanelen van elk 190 wattpiek. Totaal 24,7 kW aan vermogen. U kunt op een display in de grote zaal zien wat er aan zonnestroom opgewekt wordt. Er is geen gasaansluiting, omdat er genoeg stroom wordt opgewekt om ook te kunnen koken.

Arrangementen

  • Een tocht over de waddenzee op een groot schip. Terschelling aandoen en daar een fietstocht maken. Op de terugweg droogvallen en onder begeleiding wandelen over de zeebodem.
  • Met een oude visser het wad op. Samen vissen in een oliepak. Naar de zeehondenbanken.
  • We kunnen voor u fietsen laten brengen bij uw verblijf. Samen fietsen over de smalle weggetjes en door pittoreske dorpjes, zoals museumdorp Allingawier.
  • Er zijn voor groepen erg leuke boeren-spelen, zoals boerengolf of 6-kamp midden in de natuur. U kunt zelf een koe melken als u dat wilt op 4 km van uw verblijf.
  • Paard rijden voor de hele groep. Huifkar-tochten met picknick aan de Waddenzee.
  • Kanovaren over de 11 stedenroute of met z,n allen varen door de Friese vaarten.
  • Leren kaatsen op een heus kaatsveld of Fierljeppen (polstokspringen met een begeleider)

 

De Welstand Groepsaccommodatie Pingjum