Informatie:

Een begrip in Fryslan en ver daar buiten!!!

Saskia Wagenvoort “Oh deer” fotografie

Al meer dan 25 jaar richt Galerie De Roos van Tudor zich op hedendaagse kunst van zowel beginnende als gevestigde Nederlandse kunstenaars. Minimaal worden er zes solo- of groepstentoonstellingen per jaar in de galerie georganiseerd. De galerie neemt deel aan zowel nationale- als internationale kunstbeurzen en tentoonstellingen. Om de vaste kunstenaars van de galerie ook een ander podium te geven worden er in de jaarplanning altijd exposities op andere locaties gepland. Hierdoor heeft Galerie De Roos van Tudor een goede band opgebouwd met diverse musea, kunstacademies en andere tentoonstellingsruimtes. De galerie voert sinds 1989 de Kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds. Eigenaar Anita van Os wordt regelmatig gevraagd als gastconservator, jurylid en artistiek leider.

 

 

 

Contact:

Eewal 47/49

8911 GR Leeuwarden

058 2161636

www.roosvantudor.nl

Open: donderdag en vrijdag 13.00 – 17.00 uur, zaterdag 11.00 – 17.00 uur

Als een van de weinige galeries in Nederland heeft Galerie de Roos van Tudor een aparte afdeling voor grafiek. o.a. Abe Gerlsma, Rosemin Hendriks, Wouter van Riessen, Elsje van Heck, Baukje de Loos, José Witteveen.

De galerie is één van de door het Mondriaan Fonds geselecteerde galeries, waar particulieren d.m.v. een renteloze lening in maximaal 36 termijnen, kunst kunnen aanschaffen.

Galerie de Roos van Tudor

Pin It on Pinterest