Informatie:

In het Klooster Claercamp museum te Rinsumageest (Frl.) kan de bezoeker de historie van het voormalige klooster Claercamp (1165-1580) bewonderen. Het was eens het grootste cisterciënzer klooster van Noord-Nederland.

In de bloeiperiode hebben hier meer dan 700 monniken en lekenbroeders (conversen) gewoond en gewerkt. Het was één van de grootste en machtigste kloosters van het noorden en moederklooster van o.a. de kloosters in Bolsward, Gerkesklooster en Aduard. Het grondbezit van het klooster strekte zich uit van Leeuwarden tot Schiermonnikoog (eiland van de schiere monniken).

De tentoonstelling verbeeld de geschiedenis van het klooster met o.m. vondsten van professor Van Giffen, bruiklenen van het Fries museum, vondsten van een proefopgraving in 2010 door de RCE, vondsten ingebracht door mensen uit de regio, en een recente tvdocumentaire van Omrop Fryslân.
In de kloosterwinkel zijn leuke souveniers te koop, o.m. streekproducten, mokken, boeken over de middeleeuwen, enz.

 

Contact:

Klaarkampsterwei 6

9105 AZ Rinsumageast

www.kloosterclaercamp.nl

Openingstijden

April tot en met oktober:

zaterdag en zondag

13.00- 17.00 uur


Het Klooster Claercamp museum bevindt zich op het voormalige kloosterterrein, naast de Bed & Breakfast Claercamp, aan de Klaarkampsterwei 6 te Rinsumageast. U bent van harte welkom!

 

Museum Klooster Claercamp te Rinsumageest